top of page

LCMT (Luxemburg Cycling en Mountainbike Tour)

Voor de 17e keer ging de LCMT van start. In deze 17 jaar ging het van 9 dagen mountainbiken door Belgie naar een 3 daags mtb evenement te Houffalize. De naam wijzige ondertussen ook van Low Countries Mountainbike Tour naar Luxemburg Cycling en Mountainbike Tour.

In de 2e editie werd ik eindwinnaar en ondertussen nam ik nog eens deel aan de 4-daagse in Houffalize en 2 keer aan de UCI LCMT over 3 dagen waar ik telkens het podium haalde.

Nu waren we enkele vele jaren later en starte ik om de conditie wat aan te scherpen en ook omdat de combinatie wedstrijd en familie goed te combineren viel met het leuke hotel Vayamundo dat over de nodige kinderanimatie beschikt.

Wat ook nieuw was dit jaar was dat de etappes volledig gechronometreerd waren en niet meer in stukken zoals de voorbije jaren. Zo maakte dit en het heel warme weer er een pittige 3-daagse van.

In etappe 1 duurde het even voor ik vooraan kwam aansluiten en ik kwam nooit in mijn ritme zodat ik na een uur besloot om mijn eigen tempo te rijden. Ondanks het klein beetje verkeerd te rijden door een gemiste pijl en het rijden van mijn eigen tempo eindigde ik nog sterk. In de laatste 25 km kwam ik op een 3e positie te zitten maar door de sterke tegenwind op het einde kwam ik toch een beetje mezelf tegen en verloor ik nog een plaatsje. 4e dus.

De 2e etappe ging over de grens en trokken we naar het Luxemburgse Clerveaux. Enkele mooie single tracks en leuke afdalingen maar algemeen een snelle opener en snel eindstuk. Hier miste ik de eerste groep door een heel zware startklim (Saint Roche) en miste ik nog eens de 2e groep. Zo kwam ik alleen te zitten op een heel slecht moment en zag het er even slecht uit voor het klassement. Maar gelukkig kon ik bij de bevoorrading aanpikken bij 2 snelle Nederlanders die er een koppeltijdrit op na hielden. Ik moest me zelfs soms reppen om mee te kunnen en tot voor Clerveaux zat ik zo achter mijn 2 dernys tot het parcours technischer werd. Daar kwam ik terug alleen te zitten en kon ik af en toe iemand oprapen maar wist ik niet in welke positie zat.

Op het einde konden we nog met 2 samenwerken en werd ik 8e. Maar in de masters categorie was ik zo goed als al mijn voorsprong kwijt dat ik gisteren had samengereden. Dus nog een spannende laatste dag voor het oog.

Dag 3 was de zwaarste rit van de 3-daagse. 90 km en 3000 hm richting La Roche. De start was minder zwaar en ik probeerde direct mee te gaan. Dit lukte maar voor de helft en ik had toch mijn rechtstreekse concurrent uit het oog verloren. Pas na een 30 tal km kwam ik bij hem en was ik van plan om bij hem in de buurt te blijven. Jammer genoeg reden we met 3 man verkeerd in een lange afdaling en was mijn concurrent terug gaan vliegen. Ik verloor terug een 2-tal minuten en ik had er slechts 1 voorsprong.

Dus terug achtervolgen en alles geven. Hiervoor moest ik toch diep in het krachtenarsenaal en op een goede 20 km voor het einde kwam ik toch terug bij hem samen met de 3e master.

Zo bleven we samen tot de laatste echte beklimming en daar moest hij passen. Ik probeerde nog de rit bij de masters te winnen maar de 2e achtervolging had teveel kracht gekost. 5e in de rit en 4e in de eindstand en 1e bij de masters.

Een mooie 3 daagse achter de rug dus.

Uitslag Rit 1:

1 Cedric Himpe

2 Van Der Heiden Len

3 De Laat Patrick

4 Rondelez Bjorn

5 Søeberg Henrik

Uitslag Rit 2:

1 Buld Martijn

2 Gelder Erik

3 Himpe Cedric

4 Finoulst Jan-frederik

5 De Laat Patrick

6 Huysentruyt Bram

7 Dewitte Jurgen

8 Rondelez Bjorn

Uitslag Rit 3:

1 Gelder Erik

2 De Laat Patrick

3 Himpe Cedric

4 Søeberg Henrik

5 Rondelez Bjorn

Einduitslag:

1 Himpe Cedric

2 De Laat Patrick

3 Gelder Erik

4 Rondelez Bjorn

5 Dewitte Jurgen

6 Søeberg Henrik

7 Vanhoof Jef

8 Reitz Gunther

9 Planckaert Hans

10 Lambrechts Tom

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page