top of page

BK MTB voor Militairen te Beringen

Na enkele kampioenschappen te Eupen, Waterschei, Hechtel, Koksijde en Elzenborn was het dit jaar mountainbike kampioenschap te Beringen op de terril. Daar is er de afgelopen jaren serieus geïnvesteerd om een vast XC parcours te leggen dat meegaat met de huidige trent in MTB-land. Korte nijdige klimmetjes en afdalingen, drops en rockgardens.

Gelukkig voor ons waren de drops en rockgardens eruit gehaald en bleven de klimmetjes en afdalingen over.

Dit wou zeggen, zo'n 4 km was één ronde en moisten 180 hoogtemeters overwonnen worden per ronde.

Ik haalde reeds enkele keren zilver en brons maar het hoogste schavotje haalde ik nog nooit op een kampioenschap. Dit jaar was echter mijn vuurdoop bij de veteranen categorie (40+) en was ik één van de favorieten.

Op papier zou en ging Peter Verstraete mijn grootste concurrent worden en na de start was het direct merkbaar dat hij moeilijk te kloppen ging zijn op zijn thuiswedstrijd.

In de aanvangslus kon ik aanvankelijk in zijn spoor blijven maar bij de 2e klim moest ik toch Peter wat laten rijden. Maar opeens haalde ik hem in na een val en hierdoor was er een hoop lucht ontsnapt uit zijn voorband.

Zo kwam ik met Ronny De Metter op kop maar door kettingproblemen (de ketting liep er telkens af vooraan) was het vanaf ronde 2 voor mij het sein om er alleen voor te gaan.

Een echt verschil kon ik niet maken maar won toch met een klein minuutje voorsprong op Ronny en een dikke minuut voor Peter.

Zo was mijn eerste titel een feit.

Uitslag

 1. RONDELEZ Björn(Kpl)/1976 00:52:54 13:34.578

 2. DE METTER Ronny(1CC) 55.252 13:42.311

 3. VERSTRAETE Peter(CPN) 1:10.266 13:34.969

 4. BRUNO Vasco(ADJ) 4:24.826 14:43.828

 5. DRIESEN RONNY

 6. DE KORT TOM

 7. SELS Luc

 8. GEERTS JAN

 9. JANSSEN MIGUEL

 10. VANGENEUGDEN FREDDY

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page