top of page

Ardooie - Kermiscross

Na het persoonlijke debacle van zondag in Zingem stond ik een beetje met wantrouwen aan de start in Ardooie. Ik had ook na de cross van zondag nog bijgetraind en op maandag ook nog een langere training gedaan dus echte recuperatie had ik niet gehad, zodat het feit 'uitgerust zijn' ook niet van toepassing was.

Voor het eerst dit seizoen hadden we dan ook af te rekenen met een modderomloop. De hevige regenval van s'nachts (35 liter) had het parcours op sommige plaatsen omgedoopt tot een zwemweide waar we op plaatsen tot onze knieën doormoesten.

Voor een week cross stond er veel volk aan de start en voor het eerst dit seizoen stond ik op de eerste lijn. Ik raakte ook voor het eerst behoorlijk weg maar eenmaal in het veld werd ik aan alle kanten voorbij gereden. Zo kwam ik na één ronde pas door op een 10 plaats. Opnieuw niet goed dus maar het verschil bij zondag was dat ik geen al te grote achterstand opliep op mijn voorgangers. In de 2e ronde kon ik al enkele plaatsen opschuiven maar het verschil met de leider Kris Lapere was al bijna opgelopen naar 1 minuut.

Vanaf de 3e ronde raakte ik dan toch op dreef en zo kon ik nog opschuiven naar een 2e plaats op 16 seconden van de winnaar. Jammer van mijn eerste 2 rondes anders zat er misschien meer in maar toch gelukkig dat het een stuk beter ging of afgelopen zondag.

Uitslag

1 LAPERE Kris 43´50"

2 RONDELEZ Bjorn "+0´16"

3 RAATS Edwin "+0´41"

4 MAES Timmy "+0´57"

5 GRUWIER Steve "+1´17"

6 BOGAERT Nico "+1´44"

7 DE SMET Andy "+1´45"

8 PAESHUYSE Davy "+1´56"

9 DECLERCQ Wouter "+3´06"

10 DE VOS Gert "+3´48"

Foto Romina Teirlinck

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page