top of page

VCC te Oostende

Na mijn super dag in Berck volgen meestal enkele mindere dagen en dit was dit maal niet anders. Ik raakte niet hersteld van de inspanningen van Berck, mede misschien ook door mijn mindere voorbereiding deze zomer en ik vond de ganse week geen goed gevoel op de fiets.

Gelukkig was de wedstrijd in Oostende wat voor mij een beetje als een thuiswedstrijd is. Ik kom regelmatig trainen in de omgeving van het parcours en de Beachbikers is ook een Oostendse club.

Zo had ik wat voordeel waar en hoe ik de hellingen het best kon aansnijden. En het was nodig om wat psychologische voorsprong te hebben. In de beginfase draaide het niet echt goed en al snel keek ik op een achterstand van een 10-tal seconden op Stefan Neirinckx die toch vinnig voor de dag kwam om de hellingen.

Toch wou ik niet afgeven en bleef ik vechten om zeker niet verder achterop te raken maar ik kwam ook geen meter dichter. Zo reden we bijna 3 ronden aan één stuk tot ik eindelijk met nog 3 ronden te gaan aansluiting kon maken.

Het werd dan een meer tactische wedstrijd en voor mij was het echt proberen te herstellen om in de finale ronde nog wat te proberen. Maar zelfs dat lukte niet en zo gingen we met 2 naar de streep. Ik kon als eerste de laatste bocht aansnijden en vanaf dan was het alles geven tot aan de finish. Zo kon ik met een kleine fietslengte de 4e cross overwinning behalen van dit seizoen.

Uitslag:

1 RONDELEZ Bjorn 37´58"

2 NERINCKX Stefan "z.t."

3 BOGAERT Nico "+0´42"

4 DECLERCQ Wouter "+1´18"

5 TYTGAT Joeri "z.t."

6 DE BOCK Benny "+1´50"

7 DE SMET Andy "+1´52"

8 DE VOS Gert "+3´38"

9 MYNGHEER Johan "+4´14"

10 MYNGHEER Erik "+4´29"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page