top of page

De Panne Beach Endurance

De oudste van de Belgische strandraces werd voor het eerst in het bestaan ingekort naar een strandsprint. Dit door (helse) weersomstandigheden???

Ik heb in het verleden al ergere edities meegemaakt met heel koude temperaturen waardoor de helft van het deelnemersveld onderkoeld werd en storm, dit was ook niet de eerste keer. En inderdaad, er was heel veel wind maar ofwel kies je voor aflasting ofwel kies je voor een deftige wedstrijd. Nu koos de organisatie voor een gemakzuchtige oplossing en hoefden ze geen 1200 x 20 euro terug te betalen.

Hierdoor was enkel de winnaar tevreden want iedereen had het gevoel dat er gerust nog een rondje erbij kon. De temperatuur was aangenaam, er was veel wind maar deze was zeker niet onoverkomelijk. En voor de organisatie was het inderdaad behelpen met nadars neer te leggen maar als je dit kunt voor één ronde, dan lukt een 2e en zelfs een 3e ronde ook.

De wedstrijd zelf, mja, de gebruikelijke hectische start met veel volk die door te tegenwind vooraan wou rijden. Gedrum, gevloek, enkele valpartijen en ikzelf die tever zat aan het keerpunt. Eenmaal de windaf was het voor mij nog amper mogelijk om op te schuiven, zeker toen de 11 dienst weigerde.

Bij de 1e passage aan de finish passeerde ik nog rond 35e positie maar na de zeecamping sloot nog een grote groep aan die een hoekje had afgesneden en op het einde werd ik zo maar 42e met amper 18 km op de teller en net geen 42 minuten.

Een strandrace om snel te vergeten zou ik zeggen.

Foto's Pascal Van Hoornweder

Uitslag:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page