top of page

Wallonia Cup - Erezée

Het was geleden van juli 2015 dat ik nog eens een echte cross country wedstrijd reed (buiten het BK mtb voor militairen in 2015 en 2016). Samen met mijn inactiviteit na complicaties van mijn ongeval waar ik nog niet 100% van hersteld ben bracht dit toch een kleine onzekerheid mee om terug in competitie te komen.

Ik probeerde al eens op Paasmaandag in Grand Halleux maar dan moest ik onderkoelt opgeven en de geplande wedstrijd te Cuesmes ging niet door wegens een spoedopname en dagje verblijf in het hospitaal.

In laatste instantie besloot ik naar Erezée te trekken om wat competitie ritme op te doen en ook kennis te maken met het BK-parcours van deze zomer. Op zaterdag deed ik nog een 3u mtb training in het vooruitzicht van de BeMC en LCMT wat tot gevolg gaf dat ik niet 100% fris aan de start zou komen maar ik kan wel tegen een duwtje.

Omdat het mijn eerste Wallonia Cup van het jaar was stond ik achteraan om te starten en met de korte start werd het een achtervolgingswedstrijd met de bedoeling om zoveel mogelijk renners in te halen. Na 2 rondjes raakte ik op plaats 5 en door de pech van nr 2 en 3 in de wedstrijd kon ik zelfs opschuiven naar een 2e plaats. Aan winnaar Gerrit Delfosse is er voor het ogenblik niks te doen.

Conclussie van het parours: ongeveer 3 km lang met zo'n 200 hm per ronde, veel single tracks en nog meer boomwortels. 1 pittige klim en 2 langere beklimmingen en 1 drop.

--> de ideale fiets = fully

Uitslag masters 2:

1. DELFOSSEGerrit

2. RONDELEZBjorn

3. BULBOVincent

4. GEERTSRonny

5. STAPPENBELTGert

6. DONNÉMark

7. MÖBIUSJurgen

8. PATRIARCHEGilles

9. MEYSMANMichel

10. MEERTMario

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page