top of page

Luxembourg Cycling & MountainbikeTour (LCMT)

Sinds 1999 staat de LCMT op de Belgische mountainbike kalender met iets dat ooit starte met een 9-daagse en in de loop van de jaren diverse gedaantes aannam.

Het enige dat een beetje de vaste waarden waren in al die jaren waren de mountainbike en Houffalize.

Het huidige concept is een 4-daags fietsevenement tijdens het Hemelvaart weekend met 3 dagen weg plezier of 3 dagen mountainbike plezier of een combinatie die dan wel 4 dagen in beslag neemt. Nieuw dit jaar was de Triathlon versie met zwemmen en trail runnen als extraatje.

Ik nam voor de 6e keer deel (onder verschillende formules) en wou net als vorig jaar een gooi doen naar de trui van beste master.

Maar de jaren zijn niet altijd hetzelfde en in de eerste rit moest ik al vrij vroeg genoegen nemen met een slakken tempo om pas 30e te finishen op bijna een uur van de winnaar. Dus weg klassementsambities. Verklaring had ik er niet voor, enkel dat ik de zware hellingen rond La Roche niet verteerde.

Op dag 2 trokken we naar Clervaux voor mijn lievelingsrit. Iets minder zwaar en meer langere stukken rechtdoor. Wel was er 20 km extra bij dag 1 en een temperatuur van meer dan 30°. Al van bij de start kon ik me handhaven (niet altijd met evenveel gemak) in de kopgroep en zo zat ik op mijn gemak op het lange tussenstuk richting Clervaux.

Bij de eerste steile passages voor Clervaux moest ik een beetje de rol lossen maar kwam ik toch opeens op kop nadat het begin van de kopgroep verkeerd reed. Zo kwamen we met een man of 3 op kop maar wat verder kwam ik alleen op kop. Dus niet wachten en gas geven. Jammer genoeg reed ik ook een km verkeerd en dat was op het einde de druppel die me de ritzege koste. Ik bleef alleen voorop tot een km of 10 voor het einde. Dan kwam Patrick De Laat bij me en op de laatste klim van de dag moest ik leeg gereden de rol lossen.

Aan de finish was ik een minuutje achter. (Jammer dus)

De laatste dag was een volledig nieuwe rit met 3 grote ronden rond Houffalize, dus telkens de put uit en in. Ik had op zaterdag behoorlijk veel energie in mijn ontsnapping gestoken zodat het niet meer lukte om op zondag nog deftig te rijden. Na de eerste boucle kwam ik pas rond de 40e plaats door maar gelukkig kon ik in boucle 2 en 3 nog wat plaatsen goedmaken om finaal 13e te worden.

In het eindklassement werd ik 10e en 2e master. Patrick De Laat won de LCMT en ook bij de masters.

Uitslag:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page