top of page

Belgisch Kampioenschap Cross Country - Erezée

Nadat ik in mei 2e werd in de Wallonia Cup in Erezée leefde ik toch wat naar dit kampioenschap toe. Niet dat ik de perfecte voorbereiding had maar deze was zeker niet slecht. Een paar weken geleden 6 dagen in de Alps Epic waren fantastisch maar de recuperatie nadien was niet perfect. Door wat werk thuis en een werk dag/nachtje in Londen raakte ik een 2-tal extra trainingsdagen kwijt en vooral veel rust.

Gelukkig was ik al een dagje eerder in Erezée en gebruikte ik die dag om veel te rusten en hopen op super compensatie. De dag van de wedstrijd voelde ik me nog moe maar na 's morgens wat los te rijden en een mini sièsta was het ritme in de wedstrijd direct goed. Alleen jammer dat ik door te weinig wedstrijden (eigen keuze natuurlijk) ver achteraan moest starten en hierdoor wat oponthoud had in de eerste 2 ronden.

Pas half wedstrijd kwam ik bij Peter Verstraete voor een 3e plaats en dacht ik dat het podium er wel in kon zitten omdat ik het kloofje snel dichtreed. Maar Peter verhoogde het tempo eenmaal ik bij hem was en kon ik eigenlijk hem gewoon volgen. Bergop was hij iets sterker of me en bergaf gaf hij ook een sterke indruk.

Dan was het gokken op de spurt maar ondanks het een lange strook was naar de finish begon Peter direct te spurten bij het opdraaien en moest ik me reppen om het wiel te houden.

Dus meer dan een 4e plaats zat er niet in en mijn top 5 dat ik in gedachten had vooraf waren mijn juiste namen maar ik had ze wel op andere plaatsen gezet.

Dus volgend jaar iets meer XC wedstrijden rijden en terug hopen op een superdag in het West-Vlaamse Westouter.

Uitslag:

1) TEMPST Kurt

2) DELFOSSE Gerrit

3) VERSTRAETE Peter

4) RONDELEZ Bjorn

5) HENDERIECKX Kris

6) SOENEN John

7) MEYSMAN Michel

8) MÖBIUS Jurgen

9) DEVOLDER Frederik

10) WILLEMSENS Kris

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page