top of page

Izegem - Provinciaal Kampioenschap Veldrijden

Zondag stond mijn 2e veldrit van dit seizoen op het programma. Tevens ook de 2e wedstrijd van de Vlaamse Cyclo Crosscup en nog eens het Provinciaal kampioenschap.

Vorige week kwam ik nog tekort om te winnen maar was ik wel eerste Westvlaming zodat ik toch wel een beetje als favoriet vertrok.

Izegem is een snelle omloop met enkele schuine kantjes en toch veel draaien en keren. In de eerste ronde miste ik nog eens een bocht zodat ik een koprol maakte en zo moest ik al snel achtervolgen en door de val raakte mijn versnellingsapparaat wat ontregeld en kon ik niet alle versnellingen meer gebruiken.

Toch raakte ik terug vooraan na de eerste ronde maar wat later stond ik terug te voet door een val van Andy De Smet. Terug wat achtervolgen op Kris Verhooghe en samen reden we de rest van cross voor tot de laatste ronde. Bij het ingaan van de laatste ronde kon ik bij één van de schuine kantjes een kleine voorsprong nemen en was het de laatste ronde reppen voor de voorsprong te behouden.

Toch lukte het en kon ik na 11 November 2016 nog eens een cross winnen. En werd het ook mijn eerste Provinciale titel bij de masters. Zo is het seizoen mooi begonnen en komt er hopelijk nog wat extra bij.

Uitslag:

1 RONDELEZ Bjorn 37´36"

2 VERHOOGHE Kris "+0´10"

3 DE SMET Andy "+0´46"

4 DECLERCQ Wouter "z.t.

5 BOGAERT Nico "+1´14"

6 TYTGAT Joeri "+1´44"

7 DE VOS Gert "+1´58"

8 CARPENTIER Dirk "+2´16"

9 LOGIER Christophe "+2´33"

10 MYNGHEER Johan "+4´15"

Foto's Romina Teirlinck en Rik Moeyaert

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page