top of page

Zele, Beringen, Brakel, Ardooie

De voorbije week was druk op competitievlak met 4 wedstrijden in 8 dagen.

Het begon vorige week in Zele met de cross. Op een snel parcours met weinig hindernissen reden Patrick Bassez en mezelf al na één ronde voor maar het tempo van Patrick was te hoog voor me en moest ik meter per meter hem laten rijden. Dus een 2e plaats.

Veel tijd voor herstel was er niet want op woensdag was er al het BK MTB voor militairen. Vorig jaar kon ik op de terril in Beringen nog winnen maar dit jaar zat er niet meer in dan een 3e plaats. Peter Verstraete en Peter Douha waren te sterk voor me.

Op zaterdag was er dan al terug cross in Brakel. Door wat omleidingen een beetje te laat op de cross zodat ik vlug moest inschrijven, verkennen en zo de beentjes niet echt los kreeg. En het was ook de eerste keer dat ik met mijn nieuwe machine aan de start stond.

Ik had dan ook nog een verkeerde banden keuze gemaakt en met te grof profiel gestart en na een goede start voelde ik al direct dat het tempo veel te hoog lag. En ik kwam dan nog eens ten val in de openingsronde zodat het gewoon een wedstrijd werd om aan te komen maar niet meer. Dus een 4e plaats. Winnaar werd terug Patrick Bassez.

De dag nadien was er nog eens een wedstrijd in West-Vlaanderen (veel zijn er niet). Een nieuwe wedstrijd in Ardooie maar op ongeveer hetzelfde parcours of de A-cross. Dus geen onbekend terrein en ook een leuk parcours met enkele rechte stukken, heuveltjes en paar bochtjes.

Al in de start voelde ik dat het goed zat en net voor het ingaan van de 3e ronde demareerde ik en kon ik ronde per ronde mijn voorsprong vergroten. Dus nr. 2 was binnen.

Uitslagen:

Zele (01/10/17)

1 BASSEZ Patrick "41´00"

2 RONDELEZ Bjorn "+0´23"

3 DE SMET Andy "+0´33"

4 DE BOCK Benny "+0´35"

5 VERHOOGHE Kris "+0´53"

Beringen (04/10/17)

1 Peter Verstraeten 49'39

2 Peter Douha "+1'03"

3 Bjorn Rondelez "+2'17"

4 Vasco Bruno "+3'59"

5 Marc Vanlommel "+4'00"

Brakel (07/10/17)

1 BASSEZ Patrick "42´00"

2 NERINCKX Stefan " +0´33"

3 VERHOOGHE Kris " +0´40"

4 RONDELEZ Bjorn " +1´26"

5 DE BOCK Benny " +2´16"

Ardooie (08/10/17)

1 RONDELEZ Bjorn "38´01"

2 VERHOOGHE Kris "+0´55"

3 DECLERCQ Wouter "+1´03"

4 REID Gabriel (Can) "+1´59"

5 BOGAERT Nico "+2´17"

Foto's:

(Fotocredit: Romina Teirlinck - Miguel Coussaert - Nastya Delacauw)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page