top of page

Zelzate - VCC #8

Met de cross in Zelzate zijn we halfweg in de Vlaamse Cyclocross Cup. Door de niet altijd logische kalender met nog een wedstrijd in Antwerpen en de concurrentie van de LRC en het EK in Tjechië stonden we met niet zoveel aan de start.

Toch werd het een eerder tactische wedstrijd want het parcours in Zelzate is wel leuk maar moeilijk om verschillen te maken. We haalden 27 km/u op een parcours waar we toch 3 keer van de fiets moesten.

In de start ontstond er direct een kopgroepje van 6 man en eigenlijk had ik niet direct mijn beste dag wegens wat problemen met de keel en luchtwegen. Dus werd het een cross afwachten. Op de rechte stukken was het afzien maar in de stukjes met de bochten zat ik eerder op mijn gemak zodat ik tijdens de cross probeerde te verzinnen om ergens het verschil te maken.

Net voor de 2e doortocht van de materiaalpost was er zo'n stukje met wat draaien en keren en daar wou ik proberen om op het einde op kop te zitten en een kloofje te slaan.

Maar er waren in de kopgroep nog die er zo over dachten zodat ik de eerste koershelft niet verder of een 5e plaats kwam. Op 3 ronden van het einde vond ik het dan toch tijd om iets te proberen. Daarom moest ik al een goed spurtje plaatsen op het lange rechte stuk aan het bos net voor een paar bochtjes en het klimmetje om vooraan te zitten. En groot was mijn verbazing dat ik daar een kloofje kon slaan door een stuurfoutje van Andy die net achter me reed.

Het was dan nog 2 en een halve ronde alles geven om voor te blijven maar toch kon ik gaandeweg extra meters nemen.

Zo is nr. 4 binnen van deze winter en sta ik gelijk met het aantal van vorig jaar. Hopelijk komt er nog eentje of 2 erbij want vorige winter ging de teller niet meer vooruit na mijn ongeval.

Foto's (Romina Teirlinck en Lindsey Dysserinck)

Uitslag:

1 RONDELEZ Bjorn 40´08"

2 DE BOCK Benny "+0´15"

3 NERINCKX Stefan "+0´27"

4 DE SMET Andy "+0´30"

5 BAJOREK Michel "+0´32"

6 DE VOS Gert "+1´55"

7 REID Gabriel "+2´25"

8 DUMONT Jurgen "+3´08"

9 VAN GOETHEM Danny "+4´05"

10 MYNGHEER Erik

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page