top of page

BK Masters te Lille

Afgelopen weekend was er het BK voor masters en aspiranten.

Het BK vond plaats in de Lilse Bergen, dus de Kempen met een zanderige ondergrond. Door de hevige regenval was het zand echter vlot bereidbaar dus kon iedereen wel relatief goed zijn plan trekken hierin.

Met zo’n 30 man stonden we aan de start en achter ons nog eens 30 man bij de masters C zodat we op voorhand al wisten dat het hectisch zou worden met de gedubbelden. Zeker op een toertje van slechts 2km.

De voorbereiding naar deze wedstrijd was relatief goed, wel niet zoveel meer kunnen trainen deze week door werkomstandigheden maar misschien was dit wel eens goed. En op vrijdag al naar Lille gereden met de caravan en met een uur oponthoud toch ter plaatse geraakt. Dus eens op tijd in bed en ’s morgens eens uitgeslapen. (heel lang geleden) Op zaterdag dan eens in de voormiddag het parcours verkend en nog eens in de namiddag maar deze verkenning viel wat in het water door het slechte weer. Maar zo hoefden we op zondag niet meer te verkennen want het was al om 10u start.

Ik mocht op de eerste rij staan maar toch miste ik wat mijn start. Eerst vond ik niet direct mijn pedaal en dan kwam er nog iemand zigzaggend op zijn bovenbuis net niet het peloton overhoop zwieren. Zo was ik maar rond een 7e plaats weg en in de eerste ronde kon ik maar één plaatsje goedmaken. En na één doortocht was topfavoriet Daelmans al de piste uit. Dus ja, winnen zou zeker niet meer lukken en zelfs het podium zag ik dat moment niet zitten. Maar bij het einde van de 3e ronde kon ik eindelijk naar een 2e plaats rijden en beetje per beetje kon ik tot bij het ingaan van de laatste ronde 15 seconden nemen op de 3e. Dus geen fouten meer maken en geen pech en het vooropgestelde podium was binnen.

De ganse wedstrijd bleef ik wat hangen op Daelmans maar 40 seconden is op zo’n parcours een eeuwigheid. Na mij spurtte Kris Lapere voorbij Patrick Bassez naar een 3e plaats zodat het podium identiek was of 2 jaar geleden in Oosterzele. (Vorig jaar stond ik niet aan de start wegens een ongeluk)

Foto's

(Fotocredit: Marc Meeus, Romina Teirlinck, Veronique)

Uitslag:

1 DAELMANS Arne 0H37´16S

2 RONDELEZ Bjorn 0H0´51S

3 LAPERE Kris 0H0´59S

4 BASSEZ Patrick z.t.

5 SLEECKX Danny 0H1´29S

6 VAN STAEYEN Benny 0H2´3S

7 NERINCKX Stefan 0H2´5S

8 VERSTRAETE Peter 0H2´7S

9 SMITS Kris 0H2´9S

10 PAESHUYSE Jef 0H2´14S

11 VERHOOGHE Kris 0H2´26S

12 VETS Jelle 0H2´41S

13 MELLAERTS Bert 0H2´49S

14 PAESHUYSE Davy 0H3´18S

15 VAN VLASSELAER Jurgen 0H3´46S

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page