top of page

Kerstcrossen (VCC te Balegem en Beernem)

Na de ziektekiemen kon ik vanaf de cross te Lichtervelde eindelijk terug wat met manieren trainen en volgden er enkele pittige trainingen. Het kwam zelf zover dat ik mijn woensdagtraining in het veld moest schrappen omdat de batterij op was.

Zo had ik een extra rustdagje richting Balegem en Beernem.

In Balegem kregen we een leuk parcours met enkele klimmetjes en een tussenstrook waar groepjes konden gevormd worden. Ondanks de regen lag het parcours er goed bij, enkel de onverharde weg in de tussenstrook lag er vuil bij en als je hier in het wiel zat was het modder eten.

Er werd snel geopend en na 2 ronden zaten we nog met een groep van 6 man. Toch probeerde ik steeds in 2e of 3e positie te rijden en in de 3e ronde konden Stefan Neirinckx, mezelf en Jef Paeshuyse een kleine voorsprong nemen. Jef reed echter 2 keer kort na elkaar lek zodat ik en Stefan voorop kwamen met Patrick Bassez als eenzame achtervolger. In de klim in het veld was Stefan net iets beter of ik maar met de schijfremmen kon ik in de afdalingen later remmen en zo kon ik de kleine kloof telkens dichten. Op het tussenstuk bleef ik dan het tempo onderhouden om Patrick niet te laten terugkeren.

In de laatste ronde kwam ik in het lopen op kop en wou ik proberen om een kloof te slaan maar de pedalen beslisten er anders over. Dus spurten maar. Ik bleef op kop het lange tussenstuk en moest ook wel zelf beginnen aan de spurt van op de kop. Gelukkig dat het bergop ging en zo behaalde ik na bijna 2 maand nog eens een overwinning.

Veel rust kregen we niet want op 2e Kerstdag stonden we terug aan de start in Beernem. Een volledig andere omloop dat behoorlijk snel is maar toch lastig genoeg met enkele pittige afdalingen en klimmetjes langs de vaart.

Ik miste mijn start een beetje en na één ronde kwam ik voorbij de finish op bijna een halve minuut van Patrick Bassez. En al het ganse seizoen bleef hij me voor in rechtstreekse duels dat ik eigenlijk wel vreesde dat de wedstrijd al gedaan was. Maar ik had wel geen slechte dag en kon blijven druk zetten en na 2 ronden van achtervolgen raakte ik eindelijk terug bij hem. Ik nam direct over in het speelpleintje en kon een klein kloofje slaan maar om het lange rechte stuk aan het kanaal zat hij terug in het wiel. Maar bij de hellingen aan de vaart nam ik direct een mooie voorsprong en ging ik de laatste ronde in met zo'n 25 seconden.

Zo een 2e overwinning in 3 dagen en kon ik het jaar mooi afsluiten.

Foto's: (Romina Teirlinck)

Uitslagen:

Balegem

1 RONDELEZ Bjorn 37´06"

2 NERINCKX Stefan

3 BASSEZ Patrick "+0´09"

4 VERHOOGHE Kris "+0´44"

5 BAJOREK Michel "+1´21"

6 PAESHUYSE Davy "+2´10"

7 NAESSENS Michael "+2´21"

8 DE VOS Gert "+2´26"

9 FIEVEZ Benoît "+2´56"

10 BOUDREAU Marc "+3´24"

Beernem

1 RONDELEZ Bjorn 41´52"

2 BASSEZ Patrick "+0´10"

3 VAN STAEYEN Benny "+0´53"

4 VERHOOGHE Kris "z.t.

5 NEFFGEN Martin "+1´24"

6 NERINCKX Stefan "+1´33"

7 DECLERCQ Wouter "+1´36"

8 SCHOONBAERT Kristof "+3´28"

9 DE VOS Gert "+4´05"

10 BOUDREAU Marc "+4´36"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page