top of page

VCC #14 - Gullegem

Mijn eerste wedstrijd van 2018 is de veldrit van Gullegem. Een nieuwe wedstrijd in eigen provincie. De foto's en beelden waren onheilspellend deze week met wateroverlast maar toch garandeerde de organisatie dat de wedstrijd doorging.

De ambitie is om op termijn een A-cross te worden en in hun eerste organisatie was alles al knap uitgezet met Vip-tent, publiekstent, diverse bruggen en duidelijke oversteken voor publiek. Enkel de afspuitinstallatie liet het wat afweten.

Gelukkig was er water genoeg dank zij de Heulebeek.

Met de gebruikelijke oudjes stonden we aan de start bij onze wedstrijd en het was Gert De Vos die de cross openbrak met een snelle looppassage aan de materiaalpost. De eerste halve ronde protesteerden de beentjes wel een beetje zodat ik pas in 4e positie zat maar na een halve ronde kon ik al de koppositie overnemen en bij de eerste passage had ik een 7-tal seconden voorsprong op Patrick Bassez. Vanaf dan was het gewoon mijn tempo houden en kon ik elke ronde mijn voorsprong vergroten tot in de laatste halve ronde waar ik 30' had.

Zo kon ik eigenlijk uitbollen richting finish om zo mijn eerste van dit jaar binnen te halen en de 7e van deze winter. Jammer dat de winter er eigenlijk bijna opzit nu het echt goed loopt.

Foto's (Romina Teirlinck, foto's Kim en Pol Demeyere Pomer)

Uitslag:

1 RONDELEZ Bjorn 37´45"

2 BASSEZ Patrick "+0´11"

3 NERINCKX Stefan "+1´20"

4 BOGAERT Nico "+1´40"

5 DE SMET Andy "+2´00"

6 VERHOOGHE Kris "+2´10"

7 DE VOS Gert "+3´15"

8 BAJOREK Michel "+3´40"

9 TYTGAT Joeri "+5´20"

10 DUMONT Jurgen "+7´10"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page