top of page

BK strandrace Middelkerke - VCC Assenede

StartFragment

In Middelkerke stond op 27 januari het 3e Belgische Kampioenschap strandrace op het programma. De eerste editie miste ik door blessure en dit jaar wou ik er wel bij zijn. Ik had er stilletjes naar toegewerkt en in principe ligt het parcours i Middelkerke me wel. Het zou wel een zware wedstrijd worden want de concurrentie bij de masters categorie wordt er elk jaar sterker op. Met uittredend kampioen Frederik Devolder, Frederik Decaesteker, Henri Delheye, Steven Dumoulin en mezelf bij de favorieten. Ik reed deze winter nog maar één strandrace in Berck maar daar had ik pech en was het zeker geen waardemeter.

Het zand en duinen lagen eigenlijk te goed door de regen en jammer genoeg was er een serieuze bries zodat het een snelle wedstrijd zou worden. Iets wat me minder goed ligt. In gestrekte draf ging het naar Middelkerke met snelheden tegen de 50 km/u. Aan het keerpunt miste ik op een paar meter na de aansluiting en de renners achter me deden geen aanstalten om eens over te nemen (10 meter) en zo werd het gat direct 100 meter. Gelukkig kwam Jurgen me versterken in de achtervolging en wat later de Nederlanders zodat net voor het keerpunt om de duinen in te rijden alles terug samenkwam. Dan was het spurten om in de single tracks te komen en zo ontstond er opnieuw een kopgroep en kon ik net mijn wagonnetje aanpikken. Ploegmaat Maxim Gosseries moest me wel wat bijstaan want het tempo bleef hoog en ik kon op geen enkel moment wat herstellen en na de eerste ronde was het terug alle hens aan dek op het strand. Windaf en zelfs windop bleef de snelheid hoog en net voor we terug de duinen in moesten had ik een moeilijk moment en moest ik de kopgroep laten gaan. Toen wist ik dat de titel weg was. We waren nog met 3 masters erbij (Devolder en Delheye) en in de duinen kwam ik nog 3 keer ten val door gewoon kapot te zitten. Net voor de finish kwam er nog eentje over maar deze was niet van belang in onze categorie. 12e algemeen en brons bij de masters. Niet slecht maar er is maar één plaatsje die telt.

De dag nadien was er de laatste wedstrijd van de cyclo cross Cup en hier moest ik zeker starten en aankomen. Het resultaat was van geen belang meer. Ik kon als 4e indraaien met Kris Verhooghe op kop, gevolgd door Patrick Bassez. Patrick nam al vlug over en voerde direct de forcing. Ik had wat zware benen van gisteren en op de single tracks raakte ik niet direct voorbij zodat ik de 1e ronde doorkwam op 10 seconden. Ik kon nog 2 rondjes blijven hangen op 10 seconden maar dan verloor ik elke ronde een 5-tal seconden extra wat me een 2e plaats opleverde.

Toch mocht ik na afloop op het hoogste trapje van het podium met mijn eerste eindwinst in de Vlaamse Cyclocross Cup.

Nu volgen nog Maldegem en Lebbeke en de strandrace te Knokke. En daarna ga ik misschien nog enkele weken door met XC wedstrijden maar dit is nog onder voorbehoud.

EndFragment

Foto's: (Fotocredit: Danny Landschoot, Katrien Quartier, Wielerfoto's Kim)

Resultaat:

Middelkerke

1 Dupont Timothy

2 Commeyne Davy

3 Salomein Jarl

12 Rondelez Björn

Masters

1 Devolder Frederik

2 Delheye Henri

3 Rondelez Bjorn

Assenede

1 BASSEZ PATRICK 37´05"

2 RONDELEZ BJORN +0´30"

3 NEFFGEN MARTIN GER +1´37"

4 VERHOOGHE KRIS +1´55"

5 NERINCKX STEFAN +2´57"

6 DE VOS GERT +4´15"

7 MYNGHEER JOHAN +5´37"

8 DUMONT JURGEN +6´07"

9 MIJNGHEER ERIK +6´36"

10 VAN GOETHEM DANNY +6´36

Eindstand Vlaamse Cyclocross Cup:

1 RONDELEZ BJORN 1266

2 VERHOOGHE KRIS 1155

3 DE VOS GERT 1104

4 DUMONT JURGEN 1029

5 MYNGHEER ERIK 1002

6 BASSEZ PATRICK 974

7 MYNGHEER JOHAN 835

8 VAN GOETHEM DANNY 802

9 DE GROOTE RIK 611

10 NERINCKX STEFAN 772

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page