top of page

Parkcross Maldegem

Het gebeurt niet veel meer dat we op dezelfde dag van de profs een cross kunnen rijden op hetzelfde parcours. (Slechts 3 van een ganse winter) Daarom profiteerde ik van de situatie om een dagje verlof te nemen om naar Maldegem te trekken.

Het enige dat wat tegenviel was het veel te vroege startuur van 10u. Zo moest ik al om 7u30 thuis vertrekken en kon ik voor de wedstrijd amper verkenning doen.

Gelukkig was het droog en koud zodat er de mogelijkheid was om als opwarming voor de cross het parcours af te rijden. Ik kon als 4e indraaien en al vlug zat ik in 3e stelling. Daar maakte ik wel de fout om in het wiel van de 2e te blijven zodat Jef Paeshuyse direct een 10-tal seconden kon nemen. Pas na een kleine ronde raakte ik in 2e stelling maar zelf raakte ik geen meter dichter bij Jef. Halfweg koers passeerde Danny Sleeckx me en hij sprong over de balken zodat ik hier ook de voeling kwijt raakte. Hij raakte nog bij Jef en ging erover en was bijna zeker van de overwinning tot bij de laatste zandbank zijn voorwiel het begaf.

Zo hoorde ik net voor de streep tot mijn verbazing dat Jef won en niet Danny en zag ik hem richting finish lopen. Zo werd ik onverhoopt 2e maar in normaliteit was ik maar 3e.

Nog één crossje te gaan in Lebbeke binnen 2 weken en dan zit het cross-seizoen er terug op.

Foto's: © Patrick Roegiers

Uitslag:

1 PAESHUYSE Jef 37´55"

2 RONDELEZ Bjorn +0´17"

3 SLEECKX Danny +0´23"

4 PAESHUYSE Davy +0´45"

5 VAN STAEYEN Benny +0´45"

6 BASSEZ Patrick +0´48"

7 NERINCKX Stefan +1´34"

8 DE SMET Andy +1´45"

9 VERHOOGHE Kris +1´47"

10 BOGAERT Nico +2´02"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page