top of page

Wallonia Cup te Baraque Friture

Een weekje voor het BK mountainbiken wou ik nog eens een XC wedstrijd rijden en Baraque Friture was de enige mogelijkheid. Dus op zaterdagmiddag vertrokken naar de Ardennen en via een ommetje langs Houffalize om wat te flyeren voor onze Kust Trail kwam ik zaterdagavond aan in Baraque Friture. Mijn ouders waren er al met de mobilhome en na een maaltijdje en het opzetten van mijn tentje (het was toch mooi weer) vertrok ik nog om 2 rondjes te verkennen.

Leuke omloop maar behoorlijk pittig. 1 lange afdaling en dito klim en dan 2 kortere afdalingen en beklimmingen. Samen goed voor 160 hm op 4.6 km.

Op zondag was de start om 12u en we hadden nog geluk met de temperatuur. Niet super warm en hier en daar een wolkje. In onze reeks was het eerst aan de juniors, dan de dames en wij als laatste. Aangezien het mijn eerste wedstrijd was op Waalse bodem dit jaar moest ik behoorlijk achteraan vertrekken. Toch kon ik als eerste het bos aanvatten en zo de eerste afdaling. Daar haalden we reeds de eerste dame in en moest ik al serieus in de remmen om haar te passeren. Toch had ik direct een 70-tal meter voorsprong op de rest om de eerste beklimming aan te vatten. Maar met een behoorlijk gemak kwam Arne Broekmans bij me en zo wist ik direct dat hij wel de te kloppen man was. Zeker op een omloop waar het klimmen de belangrijkste factor was.

Ik kon een 3-tal ronden bij hem blijven en zelfs telkens in de lange afdaling wat voorsprong nemen maar in de 4e ronde zette ik alles op alles in de afdalingen maar in de beklimming deed hij een tegenaanval en nam hij direct een voorsprong. In de laatste ronde nam ik geen al te grote risici's meer en werd zo 2e. Meer zat er zeker niet in.

Foto's:

Uitslag:

1 BROEKMANS Arne

2 RONDELEZ Bjorn M

3 PARYS Telly M

4 DE NEF Kris M

5 VAN VLASSELAER Jurgen

6 VANHAVERBEKE Kurt

7 BEULLENS Dirk M

8 DONNÉ Mark M

9 MEYSMAN Miche

10 PATRIARCHE GILLES

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page