top of page

Belgisch Kampioenschap XC te Westouter

Kan er op een toepasselijker datum gestreden worden voor de Belgische driekleur dan op de Nationale feestdag?

Voor het eerst in mijn sportieve loopbaan kon ik strijden voor de mtb-titel in het eigen West-Vlaanderen. (Koksijde voor de militairen niet meegeteld)

Op en rond de Rodeberg te Westouter werd het BK gereden voor alle categorieën en als master 2 mochten wij strijden op zaterdag. Eerder in de voormiddag hadden de aspiranten al gereden en wij kwamen in de latere namiddag aan de beurt voor 6 rondjes van 4.6 km met toch net geen 170 hm per ronde. Dus eigenlijk wel een pittig parcours.

En nee, er waren geen rock gardens, geen boomwortels en aangelegde drops maar een 'no-nonsense' toertje met enkele reuze trappen en met de diverse knikjes naar boven en naar beneden. En ondanks het vele commentaar dat ik las nadien was het parcours zeker oké, enkel het parcours van de aspiranten was door de ingekorte versie wat slecht gekozen.

Maar laat het op dit parcours een paar dagen regenen en dan zou je al andere taferelen zien. Dan zou het direct een rondje minder zijn en zouden de gemakkelijke afdalingen toch glibberig en technisch worden en zouden sommige beklimmingen een stuk trager gaan.

De wedstrijd zelf was voor mij zeker niet slecht en voordien had ik zeker geen podium ambities maar ik wou toch wel in de buurt komen. Zeker met de buikgriep die eerder in de week passeerde bij me en me 2 dagen in bed hield. Dus ideaal was de voorbereiding de laatste dagen niet meer. Favorieten waren Temst, Delfosse en Houben en in mindere mate Verstraete en Broekmans die vorige week op Baraque Friture won.

De start was beneden de Rodeberg en ik kon mijn stunt van vorige week niet herdoen. Dus pas rond een 12e positie het veld in en het duurde toch een ronde voor ik wat kon opschuiven. In de 2e ronde reed ik naar een 5e plaats en zag ik nr. 3 en 4 voor me rijden. (opeens toch podium ambitie door het uitvallen van Verstraete en de lekke band van Houben)

Het duurde echter nog een volledige ronde voor ik de 10 seconden om bij Peter Wuyts en Kris De Nef te raken kon overbruggen en zo weet je ook al vlug dat het geen super dag is.

We reden nog de laatste helft van de koers samen maar geen van ons 3 stak er bovenuit en in de voorlaatste ronde kon Houben aansluiten en hij ging erop en erover zodat we streden voor plaats 4. In de laatste ronde maakte ik de fout om me wat te concentreren op De Nef omdat Wuyts eerder moest lossen maar het was toch Peter die op de laatste klim net voor de finish aan de haal ging voor de 4e plaats. Ik werd zo 5e. Maar al bij al was ik toch tevreden met de minder ideale voorbereiding in de week.

Foto's: (Romina Teirlinck (1-2) Veronique Crombez (3-4-5))

Uitslag:

1. Kurt Tempst

2. Gerrit Delfosse

3. Kristof Houben

4. Peter Wuyts

5. Björn Rondelez

6. Kris De Nef

7. Arne Broekmans

8. Telly Parys

9. Dirk Beullens

10. Kris Willemsens

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page