top of page

Farmrace - Hoogstade

Hoogstade, een klein dorpje langs de N8 tussen Veurne en Ieper. Veel kom je er niet, passeren af en toe maar één keer in het jaar probeer ik er toch aanwezig te zijn voor de jaarlijkse Farmrace. Een mountainbike wedstrijd op een vlak parcours maar met toch enkele hindernissen en vooral gewoon hard rijden.

Dit jaar was het mijn 6e deelname en de 5 voorgaande deelnames kon ik telkens winnen. Dus dit jaar terug met dezelfde ambitie aan de start van het 73-koppige deelnemersveld.

Maar na enkele meters liep het al fout. Geen aandrijving meer en toen ik naar beneden keek bleek mijn ketting eraf te liggen. Dus stoppen en er terug opleggen maar er was meer aan de hand. De ketting was in 2 stukken.

Dus vlug de mogelijke opties bedenken: ofwel opgeven, ofwel herstellen. Ik koos voor de laatste optie, mede omdat ik de ganse week nog niet veel had kunnen trainen en het weer was oké en met het cross seizoen dat volgende week voor echt begint kon ik wel de competitie km's gebruiken.

Dus vlug Veronique gezocht, sleutels van de auto genomen, loopje naar de auto, werkkoffer uit de auto, kapot stuk uit ketting gehaald, pinnetje erin en terug naar start.

Ik de wei kon ik reeds de brommer zien die voorreed bij de eerste, dus had ik toch nog een kleine 2 minuten om niet gedubbeld te zijn.

En dan is het 8 ronden strijden tegen je eigen, proberen de ronde tijden voor jezelf op peil te houden en proberen zoveel mogelijk deelnemers in te halen.

In de laatste ronde kwam ik nog even in positie 10 maar in de spurt voor de 9e plaats werd ik 11e. De ronde tijden waren gelijklopend met de winnaar dus een 6e overwinning behoorde tot de mogelijkheden vandaag maar een weerbarstige ketting deed de namiddag iets anders verlopen.

Foto's: (fotocredit Kristel Van Gilst)

Uitslag:

8 ronden gereden

1 Kenny Roelandt 41

2 Bram Saeys 15

3 Bart Pattyn 25

4 Wouter Declercq 14

5 Wesley Luca 31

6 Jim Vercruyce 27

7 Steven Allemeersch 37

8 Joachim Roelens 65

9 Jellerich Vermeulen 55

10 Jonas Quartier 40

11 Bjorn Rondelez 10

12 Pieter Callemein 5

13 Jelle Pillen 38

14 Niels Berghe 54

15 Nick Degryse 67

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page