top of page

Veldrijden in West-Vlaanderen Ardooie - Roeselare

De voorbije week stonden er 2 veldritten op de kalender in West-Vlaanderen. Op donderdag konden we in Ardooie terecht en op zondag in Roeselare. Leuk want 2 keer in eigen streek, dus geen verre verplaatsing en de mogelijk om nog met de fiets naar huis te rijden met het mooie weer.

In Ardooie kregen we een super snelle omloop voor de wielen met een behoorlijk lang stuk op de weg en dan 2 cross stukjes in het park en weide waar er enkele heuveltjes lagen. In de start liet ik me wat insluiten maar in 6e positie was er zeker nog niks verloren. Alleen reden er in de start al 3 man weg en het kleine kloofje kreeg ik niet meer dicht. Ik had niet mijn beste dag en de hoge snelheid kon ik niet ontwikkelen. Zo reed ik vanaf ronde 2 in 4e positie met 2 renners als ballast maar ik hield dan maar deze wedstrijd als een doorgedreven training en het resultaat was bijkomstig. Alleen vond het ballast het nog leuk om na 3 rondjes in de zetel te zitten het nog noodzakelijk om me voorbij te steken. Dus voor mij een 6e plaats maar nadien nog een mooie training van anderhalf uur zodat de dag toch nog vruchtbaar was.

Zondag was er dan de 4e wedstrijd van de Vlaamse Cyclocross Cup in Roeselare op het mtb-parcours van Schiervelde. Niet direct mijn favoriete omloop wegens veel draaien en keren en de talrijke geulen dat er in de loop van de jaren ingesleten zijn. En ook de weinige ruimte waar inhalen mogelijk was behoort ook niet direct tot mijn favorieten. Maar het is cross en het is in eigen streek en het is mooi weer.

Op vrijdag was ik al eens op verkenningstocht geweest en had ik een 3-tal rondjes in de benen op een omloop dat ik in de zomer wel eens durf te passeren met de mountainbike. Dus nieuw was het niet maar nog eens de bochtjes in het geheugen oprakelen kan nooit geen kwaad, zeker hier niet.

De start was heel belangrijk, misschien nog belangrijker of bij andere crossen maar de official was nogal laks en zonder afroeping van 1 minuut of xx aantal seconden werd de start gegeven. Dus iedereen wat verrast en zo raakte ik als 3e weg. En met de heuveltjes dat direct na de start volgden was het al één geharrewar. Zo moest ik al van de fiets op stukken dat ik wou rijden en met enkele sterke deelnemers aan de start wou ik hier eigenlijk al wat forceren wat nu niet mogelijk was.

En met de ontbrekende inhaalstroken reed ik eigenlijk 2 ronden in het wiel van Bassez en later Lapere terwijl ik wel rapper wou en kon. In ronde 3 raakte ik dan toch op kop en nam ik direct een 7-tal seconden voorsprong op Kris maar een domme valpartij reduceerde terug mijn voorsprong. Maar iets verder kwam Kris hetzelfde tegen en zo kreeg ik terug een voorsprong en kon ik deze nog wat uitbouwen.

Dus nummer 2 voor deze winter was binnen.

Foto's:

Fotocredit: Romina Teirlinck, Kathy Degrande, Luc Ameye, Lindsey Ameye

Uitslagen:

Ardooie:

1 LAPERE KRIS 37´34"

2 PAESHUYSE JEF

3 DE SMET ANDY +0´05"

4 VETS JELLE +0´46"

5 BOGAERT NICO +0´51"

6 RONDELEZ BJORN +1´00"

7 RAATS EDWIN +1´30"

Roeselare:

1 RONDELEZ BJORN 40´41"

2 LAPERE KRIS +0´38"

3 BASSEZ PATRICK +0´55"

4 DECLERCQ WOUTER +1´16"

5 DE SMET ANDY +1´53"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page