top of page

WK Masters Cyclo cross te Mol

Afgelopen weekend was er in Mol het WK cyclo cross voor masters. Op vrijdag waren reeds de eerste wedstrijden voor de oudste leeftijdscategoriën en voor de dames.

Ikzelf kwam uit in de 40-44 categorie en onze wedstrijd was de zaterdagmiddag.

Zelf was ik al op donderdagavond naar Mol vertrokken maar door wat file toch wat later gearriveerd of voorzien en zo vrijdagmorgen iets langer geslapen. (het is verlof voor iets)

Vanaf 10u kon je al je nummer afhalen en dit dan maar vlug gedaan zodat de administratie achter de rug was.

Op de deelnemerslijst niet de bekende namen en ook niet zoveel Belgen aan de start. Wel 61 deelnemers wat toch een mooie bende maakte om te crossen. De startorde moest ook nog bepaald worden door lottrekking maar dit gebeurde later op de dag.

Na de administratie het parcours op om de verkenning. Niet al te intensief want een parcours met veel zand is al niet het gemakkelijkst. 2 rondjes alleen, dan nog 2 rondjes met Léon. Dit moest zeker volstaan. En zwaar zou het zeker worden.

Op zaterdag dan op tijd opgestaan om los te rijden en nog één rondje op het parcours te doen. En ook eens spieken naar de startvolgorde maar dit was niet de verhoopte lottrekking. 58e van 61. Dus een topnotering was al bijna uitgesloten.

Na de verkenning eindelijk eens tijd om nog rustig wat te eten en te rusten. (het voordeel van later te moeten starten) En iets na 12u terug de fiets op om op te warmen maar ook niet teveel want door achteraan te vertrekken kun je de eerste ronde toch niet alles geven.

Iets na 13u werden we dan op weg gestuurd voor 6 rondjes. In het startgewoel kon ik toch al goed opschuiven maar bij de eerste hindernis zat ik toch vast en vanaf dan was het elke gaatje benutten om voorbij te steken en toch oppassen om mezelf niet op te blazen want het zou een lange wedstrijd worden.

Elke ronde kon ik zo wat opschuiven om halfweg toch in de top 10 te raken. Maar dan was het beste eigenlijk al achter de rug zodat ik me moest handhaven in de groep dat ik zat. We raapten wel nog enkele renners op en werd zo 8e.

Ik had op meer gehoopt maar na het weten van de startorde had ik eigenlijk een top 10 plaats moeilijk geacht.

En na het bekijken van de rondetijden verloor ik bij mijn eerste ronde zo'n 30 seconden in vergelijking met mijn andere rondetijden die egaal waren. Dus een top 5 plaats had er misschien ingezeten. Podium was volgens mij niet mogelijk, daarvoor was de top 3 wel heel sterk.

Foto's:

Uitslag:

1 FRA VASSAL Thibaut 0:49:10

2 ESP NAVARRO VIDAL 0:49:31

3 FRA SPIESSER Laurent 0:50:22

4 GBR OLDHAM Paul 0:50:40

5 GBR LANSLEY Adrian 0:50:53

6 ESP BALLESTER SANZ Raul 0:51:24

7 NED GOVAARTS Maikel 0:51:28

8 BEL RONDELEZ Björn 0:51:33

9 SUI STUCKI Pius 0:51:38

10GBR FORRESTER Alex 0:51:53

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page