top of page

VCC in Balegem

Naar jaarlijkse gewoonte is er de veldrit in het Oostvlaamse Balegem. Een mooie eerlijke omloop met de nodige hoogtemeters. En met de verradelijke kuil dat we 3 keer inmoeten. Niet zoals de kuil in Zonhoven maar toch recht naar beneden tussen de bomen en in de modder geeft dit soms vreemde stuurgedragingen.

Wij mochten zoals altijd de veldritdag openen en Wouter Declerck nam de startlus voor zijn rekening. Behoorlijk snel zodat alles al op een lint zat als we naar de kuil gingen. Daar kon Stefan Neirinck als eerste naar beneden en in het bergop lopen nam hij direct een 20-tal meter voorsprong. Ik had wat last om grip te vinden ondanks mijn pinnen op de schoenen.

Maar ik kon er gemakkelijk terug naartoe rijden en in de weide nam ik over om het tempo nog wat op te drijven want ik zag dat Danny Sleeckx niet mee was en de keer dat we samen reden was hij toch een stuk voor me.

En in het verste stuk van het parcours waar ze een bos kapten en hierdoor toch wat modder lag kon ik zelfs Stefan uit het wiel rijden om zo de rest van de wedstrijd alleen te rijden. Danny raakte nog voorbij Stefan maar ik kon elke ronde wat voorsprong nemen om zo de 5e van deze winter binnen te halen.

Foto's: (Romina Teirlinck)

Uitslag:

1 RONDELEZ BJÖRN 38´29"

2 SLEECKX DANNY +0´33"

3 NERINCKX STEFAN +1´23"

4 KUSCHLA SVEN +1´50"

5 DECLERCQ WOUTER +2´20"

6 DE VOS GERT +4´35"

7 VERGUCHT RUDY +7´54"

8 DUMONT JURGEN +9´05"

9 LEAERTS HANS

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page