top of page

Finale Cyclocross Cup te Assenede

Assenede is al jaar in en dag de laatste wedstrijd van de Vlaamse Cyclocross Cup. Nog nooit kon ik hier winnen en voor de wedstrijd was het gevoel ook al niet meer super. (einde seizoens kwaaltjes?)

Maar toch moest ik hier nog starten en gewoon aankomen om dit klassement op mijn naam te schrijven.

Met Patrick Bassez, Jef Paeshuyzen en Stefan Neirinckx als belangrijkste concurrenten gingen we de strijd aan op een toch wel zwaar parcours dat niet direct ploeteren was maar zwaar duwen in verschillende velden.

Patrick en Jef namen een razende start en na 2 ronden had ik al 10 seconden achterstand. Toen dacht ik dat het dit jaar opnieuw niet zo lukken hier maar in de 3e ronde kon ik toch komen aansluiten toen het vooraan wat stilviel.

Ik nam snel over want ik wou hen ook niet teveel op adem laten komen en kon zo op het einde van de 3e ronde een 4-tal seconden nemen. En deze kon ik beetje per beetje vergroten om de laatste ronde in te gaan met een 20-tal seconden voorsprong.

Zo kon ik de laatste halve ronde toch wat gas terugnemen en zo mijn 7e van dit seizoen binnenhalen.

Nog één wedstrijd te gaan in Maldegem en dan zit deze winter er terug.

Foto's: (fotocredit Romina Teirlinck)

Uitslag:

1 RONDELEZ BJÖRN 42´15"

2 BASSEZ PATRICK +0´15"

3 PAESHUYSE JEF +0´27"

4 KUSCHLA SVEN +0´34"

5 NERINCKX STEFAN +1´20"

6 JANSSENS SIMON +1´40"

7 DECLERCQ WOUTER +3´20"

8 GIBBS SIMON +4´24"

9 MATIJEVIC MARIO +4´34"

10 GRAY MALCOLM +6´15"

Eindstand Crosscup:

1 Rondelez Bjorn 629

2 De Vos Gert 556

3 Vergucht Rudy 518

4 Declercq Wouter 517

5 Dumont Jurgen 401

6 Bassez Patrick

7 Vanhonsebrouck Franky

8 De Smet Andy

9 Nerinckx Stefan

10 Lapere Kris

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page