top of page

Afsluiter van cross seizoen te Maldegem

De woensdag na het WK voor de profs is er al vele jaren de Parkcross van Maldegem. Ik deed er ooit de 1e editie mee bij de elite en nu jaren later ben ik al enkele keren van de partij bij de masters. Telkens raakte ik op het podium maar winnen lukte me nog nooit.

Dus dit jaar een nieuwe poging maar het gevoel in de benen voor de start was toch niet meer optimaal. Allemaal tekenen dat ik moe ben en eigenlijk is het best dat het seizoen ten einde is want ik ben al bezig van eind augustus met zo goed als elke week een wedstrijd.

In de start reden we direct met 3 weg. Met Patrick Bassez en Stefan Neirinckx de gebruikelijke namen. De rest volgde direct op grote afstand dus moest het wel tussen ons 3 gaan. De eerste ronde was een beetje een verkenningsronde en in de 2e ronde was het Patrick die deze voor zich nam.

Het parcours is eigenlijk snel en moeilijk om ergens verschil te maken maar net voor het ingaan van de 3e ronde raakte ik als eerste door de zandbak (er lagen er 2 die voor een beetje verschil konden zorgen) en ik kon een 3-tal seconden voorsprong nemen.

Dus het teken om alles te geven en na de 3e ronde had ik een 7-tal seconden en de ronde erop had ik 15 seconden voorsprong.

Op zo'n parcours is 15 seconden veel maar bij de minste hapering ben je deze ook kwijt. En toen het in de voorlaatste ronde begon te regenen voelde ik dat ik wat gas moest terug nemen wegens de mindere noppen bij de bandenkeuze. Zo ging ik de laatste ronde in met minder dan 15 seconden voorsprong en minderde de voorsprong toch snel zodat het toch nog even spannend werd.

Toch voor het eerst winst hier en wat ik niet verwacht had bij de start van het seizoen toch terug 8 overwinningen op 20 wedstrijden. Dit zijn er terug evenveel of vorig seizoen. Daarnaast nog 4 x een 2e plaatsen en 1 x een 3e plaats

Foto's: (fotocredit Rita Thienpondt)

Resultaten:

1 RONDELEZ BJORN 42´04"

2 BASSEZ PATRICK +0´05"

3 NERINCKX STEFAN +0´15"

4 DELCROIX TOM +1´47"

5 BAJOREK MICHEL +1´57"

6 DE NEVE KRISTOF +2´07"

7 VANHAVERBEKE KURT +2´45"

8 GEIRNAERT MARIO +3´32"

9 VANHONSEBROUCK FRANKY +4´01"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page