top of page

Out voor onbepaalde tijd

Vorige week na een goede stage in de Ardennen besloot ik te starten in de Wallonia Cup te Cuesmes. Door de regen lag het er wat glad bij maar het waren nog geen ploeter omstandigheden zoals we enkele jaren geleden hier hadden.

Doordat het mijn eerste wedstrijd van 2019 was stond ik wel achteraan om te starten en dan had ik ook nog eens pech dat er behoorlijk veel deelnemers aan de start stonden. Dus vanop de laatste rij vertrokken en beginnen inhalen op het smalle circuit.

We moesten slechts 4 rondjes rijden maar toch gingen we ruim boven het uur uitkomen en halfweg passeerde ik als 7e. Ik had net mijn gelletje binnengepeeld en nog eens goed gedronken om te beginnen met ronde 3 tot ik in een flauwe bocht onderuit gleed.

Auw, maar terug op de fiets. Toch piekte het wat meer of verwacht en keek ik eens naar de verwondingen (moeilijk te zien onder het vuil) en zag ik een stukje vlees teveel uitpuilen op de knie.

Dus ja, hechten maar dacht ik en dus beter binnendraaien. Dus een opgave in mijn eerste wedstrijd (alhoewel ik toch geklasseerd werd) en na een eerste schoonmaak zag de wonde er toch niet zo goed uit. En na de eerste zorgen trok ik naar Ieper (dichter bij huis) naar het spoed.

Daar besliste de spoedarts om te hechten en na de verdoving begon ze maar gaf ze het al snel op en vroeg ze extra hulp bij de orthopedist. Na wat wachten kwam deze en na een grondige schoonmaak met opnieuw verdoving werden de hechtingen geplaatst en kreeg ik antibiotica voorgeschreven.

Op maandag had ik wel pijn maar dit lukte nog maar dinsdagmorgen was de pijngrens overschreden en werd ik weggevoerd met de ambulance. De wond was zwaar gaan ontsteken en belande ik zo in Torhout met een verblijfje van 4 dagen erbij.

Zo zie ik alvast het eerste deel van mijn zomerseizoen de mist ingaan en ook de voorbereidingen. Dus dit wordt terug van 0 herbeginnen en weet ik nog niet of ik deze zomer nog in competitie raak.

Wordt vervolgt.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page