top of page

Het veldritseizoen is terug van start - Steenhuffel - 7 september 2019

Als de zomer op zijn einde loopt komt het veldritseizoen eraan en dit jaar begon het Belgische seizoen op zaterdag 7 september in het Brabantse Steenhuffel.

Het had een klein beetje geregend in de nacht van vrijdag op zaterdag maar zeker niet genoeg om parcoursen te veranderen na één van de droogste zomers ooit.

Met 31 masters B stonden we aan de start en in het begin van het seizoen zijn de wedstrijden per lottrekking. Ik had niet direct het beste lotje getrokken en kon ik nog net aanschuiven

op rij 3.

Toch kon ik met wat risico’s opschuiven in de eerste 2 bochten maar eenmaal in het veld was het een rondje op een rijtje rijden. En doordat het parcours vooral bestond uit één strookje dat goed lag en de rest ofwel niet bolde of gewoon niet mogelijk was om te rijden was inhalen niet direct mogelijk. En eerlijk gezegd was ik fysiek ook niet in staat om op te schuiven.

Al in de eerste ronde reed er zo een kopgroep weg van 5 man. Ik volgde rond de 10e positie en kon af en toe iemand inhalen maar zeker niet zonder moeite. En enkel door pech van Stefaan Neirinckx kon ik een plaatsje opschuiven richting kopgroep maar werd ik ook nog eens ingehaald door Edwin Raats die een heel slechte start kende.

Vooraan was het vooral Jef Paeshuyse die indruk maakte en later ook wegreed om de eerste van het seizoen te winnen. Ik volgde op bijna anderhalve minuut als 5e.

Nu rustig de crossjes afwerken en regelmaat in de trainingen steken en zo komt het wel goed richting verdere crossen.

Foto’s:

Uitslag:

1 PAESHUYSE Jef 46´48"

2 SLEECKX Danny +0´10"

3 BASSEZ Patrick +0´20"

4 RAATS Edwin +0´55"

5 RONDELEZ Bjorn +1´19"

6 KUSCHLA Sven +1´30"

7 JANSSENS Simon +1´38"

8 CUSTERS Tim +1´47"

9 BAJOREK Michel +1´55"

10 NERINCKX Stefan +1´55"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page