top of page

Cyclo Cross te Barlin (Fr.)

In het WK weekend was het in België niet mogelijk om bij de masters een cross te rijden dus was het ofwel geen competitie ofwel de verplaatsing maken naar het buitenland.

Gelukkig ligt West-Vlaanderen niet zo ver van Frankrijk en een km of 50 over Rijsel was er cross in Barlin.

Een typisch Frans parcours met wat hoogteverschil en vooral een goed lopende ondergrond. En voor onze wedstrijd zelfs droge omstandigheden, een groot verschil of wat er in Engeland tijdens het WK was.

Slechts 3 wedstrijdmomenten in Frankrijk met eerst de jeugd, daarna de masters die samen met nieuwelingen en dames reden en daarna de elites en non-elites.

Ik stond behoorlijk ver achteraan om te starten tussen de andere masters, dames en nieuwelingen en hierdoor was het wel hectisch in de start. Maar na een half toertje zat alles al mooi op een lint zodat het gedrum wat minder werd. (vooral de nieuwelingen durfden wel in gaatjes duiken dat er niet altijd waren)

Al direct reden er 3 jongen gastjes weg en in de 2e ronde kon ik er naartoe rijden. Ik liet ze wat spelen maar ze keken wat naar elkaar telkens ze de windop kwamen (en er was wel wat wind).

Daarom probeerde ik zelf wat tempo te maken en kon ik wegrijden om zo de rest van de cross alleen te rijden.

Misschien wel een gemakkelijke winst maar het gevoel tijdens het rijden was wel oké, wat de voorgaande crossen zeker het geval nog niet was. Volgende week eens iets anders met de strandrace in Wissant.

Foto's:

Uitslag:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page