top of page

Vlaams Kampioenschap Cyclo Cross -Lichtervelde

Voor het eerst konden we als master een Vlaams Kampioenschap rijden. En deze ging nog door in eigen streek wat voor een extra motivatie zorgde. Alleen jammer dat het parcours te Lichtervelde me in het verleden nog geen succes bracht.

Zaterdag was ik het parcours nog gaan verkennen met Léon tijdens de jeugdinitiatie en toen lag het parcours er kurkdroog bij. En zondag was het dan nog een mooie dag waar het parcours nog extra kon uitdrogen, dus verwachte ik een snelheidswedstrijd op maandag.

Maar de voorspelde regen van in de namiddag op maandag was er enkele uren sneller of voorzien en bij de verkenning was het parcours al een stukje zwaarder geworden en vooral met de minuut gladder en gladder. Dit zorgde voor een gans andere keuze van materiaal en keuze van kledij want de gevoelstemperatuur lag maar rond het vriespunt met de regen.

Voor een Vlaams Kampioenschap was de interesse niet zo heel groot op kwantiteit maar met kwaliteit tipte ik vooraf toch Danny Sleeckx en Jef Paeshuyse als voornaamste favorieten dat ik moest bekampen.

Ikzelf raakte wat moeilijk in mijn ritme in de eerste twee ronden en toen al had Danny Sleeckx een kleine kloof kunnen slaan, mede doordat hij vlot over de balken sprong en over de beek wat bij mij niet lukte.

Toch kon ik alleen de achtervolging inzetten maar dichter dan 7 seconden raakte ik niet. Ik was misschien wel de betere op het zwaarste gedeelte van de omloop maar het grootste stuk was aan de andere kant van de weg die het parcours opsplitste en daar verloor ik telkens terug wat tijd.

Dus op mijn waarde geklopt en zo behaalde ik een zilveren medaille op dit eerste Vlaams Kampioenschap.

Foto's

Uitslag:

1 SLEECKX Danny 44´36"

2 RONDELEZ Bjorn +0´22"

3 BASSEZ Patrick +0´49"

4 PAESHUYSE Jef +1´22"

5 JANSSENS Simon +1´37"

6 NERINCKX Stefan +1´59"

7 DECLERCQ Wouter +2´54"

8 DE VOS Gert +5´04"

9 VERGUCHT Rudy +5´21"

10 VANHAVERBEKE +5’43”

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page