top of page

Zelzate en Béthune - veldrijden

Op zaterdag 4 januari stond de laatste wedstrijd van de Vlaamse Cyclocross Cup op de agenda. Na een afwezigheid van enkele jaren waren we terug te gast in Zelzate voor een leuke cross maar wel een cross die steeds super snel is.

Samen met Patrick Bassez hadden we evenveel punten in het klassement, dus veel moesten we niet rekenen, wie als eerste van ons tweeën aan de finish was won het eindklassement.

Ik nam de kopstart maar hiermee was het verhaal eigenlijk gedaan. Al vlug nam Jef Paeshuysen de leiding en enkel Patrick kon volgen. Ik probeerde om aan te klampen maar dit lukte niet en zo wist ik dat een 3e opeenvolgende eindzege er niet ging inzitten dit seizoen.

Even was er nog hoop toen Jef moest opgeven maar ik kwam geen meter dichter, enkel in de laatste ronde toen Andy De Smet overnam kwamen we een 10-tal seconden dichter maar dit was telaat.

Zo werd ik 2e vandaag en ook 2e in het eindklassement.

De dag nadien had ik het Franse Béthune toegevoegd aan de kalender, want veel is er niet meer dit seizoen, om er de cross te rijden.

Om eerlijk te zijn was de tegenstand niet de sterkste van het afgelopen seizoen maar omdat we samen met de nieuwelingen starten was het dan maar strijden tussen hen. Maar na 2 ronden van de 5 was ik bij de koploper geraakt en op de rechte stukken komen ze toch wat kracht tekort en was het gewoon tempo onderhouden tot de finish.

Wel was het parcours zalig en toch zwaar genoeg door de vele korte hellingen om me te amuseren. En misschien was dit wel het leukste parcours van de voorbije winter.

Dus zo is nr. 10 van deze winter binnen.

Foto's:

Foto Credit: Rita Thienpondt en Vélo Club Béthunois

Uitslag:

Zelzate

1 BASSEZ Patrick 38´21"

2 RONDELEZ Bjorn +0´12"

3 DE SMET Andy +0´13"

4 DE BOCK Benny +0´59"

5 NAESSENS Michael +2´25"

6 DE VOS Gert +2´56"

7 VANHAVERBEKE Kurt +2´59"

8 GOUDESEUNE Bart +4´28"

9 VERGUCHT Rudy +4´40"

10 GERARD Frederic +4´51"

Béthune

1

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page