top of page

Flanders Series #1 - Rotem

Met de laatste restjes in de batterij trok ik naar Rotem om te starten in de eerste manche van de Flanders Series mountainbike.

Ik vertrok zaterdagmorgen omdat ik nog wat wou flyeren voor onze Flanders Series in Oostende en aangezien ik toch naar het verre Limburg trok kon ik evengoed nog eenmaal deze winter een nummer aan de fiets hangen.

Na het flyeren toch profiteren van de mooie streek en daar de locale mtb-route afgereden om zo toch terug de mountainbike fiets wat gewoon te worden en nog een 2-tal rondjes op het parcours. En dit was wel nodig want er waren toch enkele moeilijkheden zoals 2 dropjes en een paar klimmetjes waar je toch juist moest schakelen.

Ondertussen waren mijn ouders onderweg met de camper en kon ik daar blijven slapen. 's Nachts was het ondertussen begonnen met regenen en eigenlijk heeft het dan niet meer gestopt tot ik zondagavond naar huis reed.

Gevolg een toch wel op plaatsen modderig parcours om over te rijden en glijden. En gelukkig nog een paar deftige modder banden gemonteerd op de reservewielen en dit was wel nodig.

s'Morgens nog wat losgereden met Léon en in de middag moest ik dan starten net na de elites en beloften omdat ik terug master 1 ben sinds de leeftijdsverandering.

Gerrit Delfosse was de favoriet en dan was het een beetje rondkijken in de eerste ronde wie oké was. Ik startte niet al te fel (niet opgewarmd) en na een rondje zat ik 7e of 8e. Ik kon wel overal rijden maar op de rechte stukken kreeg ik geen snelheid in mijn fiets.

In de laatste ronde kwamen we wel met een 5-tal renners in elkaars buurt en met een snelle ronde kon ik nog naar een 3e plaats rijden.

Zo sluit ik mijn winterseizoen af en kan ik in rust met een goed gevoel en bij mooier weer begin ik terug met de voorbereiding naar volgende winter.

Foto's:

(fotocredit CyclingEye.com)

Uitslag:

1 DELFOSSE Gerrit

2 JORIS Andy

3 RONDELEZ Björn

4 MERTENS Wim

5 BROUCKMANS Yoni

6 HUYGENS Davy

7 VAN VLASSELAER Sven

8 VAN VLASSELAER Jurgen

9 DILLEN Dieter

10 HUYSMANS Glen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page