top of page

Dubbel cross weekend - Ardooie en Banneux - 13 en 14 november 2021

Lang geleden dat ik nog eens 2 dagen op rij een rugnummer opspelde maar het voorbije weekend was het zover. Zaterdag trok ik naar Ardooie waar we enkele weken geleden reeds te gast waren. Op een kleiner stuk van de vorige cross werd een volledig parcours uitgezet maar door de regenval lag het er een pak zwaarder bij of enkele weken geleden. Al de verharde stukken zaten ook niet in dit parcorus zodat het een trage zware wedstrijd werd.

Al vanaf het begin voelde ik dat het niet zo goed liep en verder dan een 4e plaats kwam ik niet.


De dag nadien trok ik naar het Waalse Banneux. Een cross in de namiddag dus moesten we niet te vroeg vertrekken naar de Ardennen.

Banneux was een totaal andere wedstrijd of Ardooie. Niet teveel draaien en keren maar terug zwaar duwen in de modder maar het was niet ploeteren wat de dag voordien wel was. De modder bleef wel plakken aan de fiets zodat wisselen wel noodzakelijk was. Handig als er geen water meer is op de post.

En de lange klim in het parcours was te vettig geworden om deze te rijden zodat we elke ronde toch een 200-tal meter bergop moesten lopen zodat dit wel op het einde van de wedstrijd serieus begon door te wegen.


Samen met Erwin Bollen konden we de eerste ronde een kloofje slaan en reeds in de eerste ronde nam ik op Erwin een kleine voorsprong. Maar Erwin bleef een ganse wedstrijd op korte afstand hangen zodat het toch een 40 tal minuten à block rijden en lopen was.


Zo was het ook mijn laatste wedstrijd in de 3-kleur en pas binnen 2 weken rij ik mijn volgende wedstrijd in Hamme met het BK.


Léon kwam niet in actie deze week wegens ziekte.


Foto's:Uitslag:


Ardooie - zaterdag


1 SLEECKX DANNY 49´25"

2 NERINCKX STEFAN +0´42"

3 LAPERE KRIS +0´57"

4 RONDELEZ BJÖRN +2´38"

5 VAN STAEYEN BENNY +4´18"

6 VAN HOOF JOOST

7 VAN GOETHEM DANNY 1R

8 GRAUX ERIC 1 R


Banneux - zondag


1 Rondelez Bjorn Beachbikers 30'50''

2 Bollen Erwin Entente

3 Naessens Michael

4 Fievez Benoit

5 Ballman Dany

6 Bajot Steve

7 Roquiny Philippe 1T

8 Acusilas Jean-Yves

9 Bastin Robert

10 Cornil VincentComments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page