top of page

Flanders Series MTB - Kessel - Zaterdag 31 juli

Eind juli was er onze 2e wedstrijd van 2021. In Kessel was er de 2e manche van de Flanders Series voor de masters en bij de Kids series was dit reeds de 3e manche.

Vorige week moesten we Tessenderlo aan ons voorbij laten gaan wegens naweeën van het Covid vaccin (Björn) en het Chiro kamp (Léon)


Het parcours in Kessel is voor een groot stuk in de bosjes rond het fort, dus veel draaien en keren en ook een stukje in het fort wat dan ook wel het mooiste stuk is en ook het zwaarste gedeelte van het parcours met toch wel de nodige hoogtemeters.


We waren reeds op vrijdag ter plaatse om het parcours te verkennen en ook omdat Léon op zaterdag behoorlijk vroeg op pad moest.

Ik had er een klein ongelukje bij de verkenning en moest even naar het ziekenhuis in Lier voor enkele hechtingen maar dit zou geen hinder opleveren voor de wedstrijd op zaterdag.


Léon was de eerste aan de beurt van ons en hij mocht op de eerste lijn starten. Hij miste jammer genoeg zijn pedaal en was zo iets minder goed weg. Van de 3 rondjes dat ze moesten rijden werd er heel snel gestart en in de 2 ronde kwam Léon door in een groepje van een renner of 5.


Hij kon nog enkele plaatsen opschuiven en werd 10e.


In de namiddag kon ikzelf strijden bij de masters 2. Nadat ik de kopstart nam kwam Gerrit nog over me en kon ik hem even bijhouden in het eerste stukje bos. Toch was het gevoel nog niet 100% na het vaccin van vorige week en was het toch nog altijd wat zoeken om de inspanning vol te houden over de ganse wedstrijd. In het fort liet ik Kurt nog passeren om hem niet te hinderen. Zo was het strijden tegen mezelf en tegen Ronny Geerts die bij de masters 3 op kop lag om hem niet te laten terugkeren. We bleven zo een ganse wedstrijd op een 10 à 15 seconden hangen van elkaar.

Kwestie om toch nog te strijden in de wedstrijd want Gerrit en Kurt waren toch te sterk voor me.


Foto's:

Fotocredit: Kristel Van GilstUitslag:


Masters 2:


1 DELFOSSE GERRIT 52´23"

2 TEMPST KURT +0´33"

3 RONDELEZ BJÖRN +2´50"

4 SCEVENELS IVAN +3´22"

5 DONNE MARK +3´23"

6 LAMBRECHTS JURGEN +4´51"

7 PATRIARCHE GILLES +5´06"

8 DE VRIES RONNY +5´24"

9 DE SCHOESITTER STEVEN +5´24"

10 TAS PATRICK +6´05"


U11:


1 VERSTRAETE ZICO 19´07"

2 ABS LOÏC

3 VAN DER AA TRAVIS 4 VANHAVERBEKE TUUR

5 EERDEKENS THORBEN RUIZ

6 WYNANTS LOIC

7 DE CLOEDT RAF

8 GOFFA LARS

9 WELLENS DAAN

10 RONDELEZ LÉON

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page