top of page

Gran Fondo Schleck - 21 mei 2022

Na vele jaren afwezigheid was er nog eens de gelegenheid om een nummer aan mijn koersfiets te hangen. Niet voor een traditionele kermiskoers maar voor een Gran Fondo in het Luxemburgse Mondorf Le Bain.


Deze 'wedstrijd' telde ook mee als selectie voor het WK Gran Fondo die later dit jaar doorgaat in de Italiaanse Dolomieten.


Ik mocht in het startvak van de 45+ plaatsnemen en elke 2 minuten vertrok er een groep. Het rondje was 155 km met 2000 hm en zo'n 3000 deelnemers.

Dit wil zeggen dat we de ganse dag in druk verkeer zaten en dat er over een ganse dag wel behoorlijk de pees werd opgelegd.


Ongeveer half wedstrijd werd onze grote kopgroep gesplitst op een helling waar we net ook een grote groep inhaalden die voor ons gestart was. Op dat moment was het tempo ook net te hoog voor me en in het geharrewar kwam ik in een tweede groep terecht volgens onze leeftijd.


Hier lag het tempo een stukje lager en zo werd de rest van de dag afgewerkt. Op het einde werd ik 53e in mijn leeftijdscategorie maar eigenlijk had ik er toch wel iets meer van verwacht.


De tijd was wel oké want ik heb mijn selectie binnen voor het WK maar dit is nog een verweg plan om hieraan deel te nemen.


Foto's:

Uitslag:Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page