top of page

Midweek cross te Ardooie - 21 oktober 2021

De jaarlijkse kermiscross te Ardooie trekt in elke categorie steeds veel volk maar deze editie was toch duidelijk rustiger bij de masters dan in het verleden. Maar zeker niet getreurd, terug een wedstrijd in eigen streek en een startuur dat wat leuker is dan vroeg in de voormiddag.


Het enige dat wat minder was was de regenval van de voorgaande nacht en de buien die nog in de morgen passeerden. Dit maakte het parcours nogal drassig tot zelfs behoorlijk modderig. Hier en daar moest de organisatie nog bijspringen om enkele wijzigingen te doen aan het parcours.


Om 12u werd de start gegeven en ik kon voor het eerst de kopstart nemen deze winter. Al vlug passeerde Kris en dacht ik dat ik terug kon rijden voor een ereplaats. En wat verder passeerde Christophe Logier me nog zodat ik op een 3e plaats terecht kwam. Na één ronde hadden we al 24 seconden achter op Kris maar in ronde 2 werd het versschil niet groter, in tegendeel, kon ik toch wat terugkomen en op het einde van de 2e ronde werd het verschil plots wel heel klein. Slechts 7 seconden.

Zo kwam ik opeens toch bij Kris en besloot ik maar om het tempo dat ik bezig was te behouden en zelfs nog een beetje extra te rijden en zo nam ik direct een kleine voorsprong dat gaandeweg groeide.


Zo haalde ik toch een beetje onverwachts mijn eerste zege van dit seizoen binnen en het was ondertussen al geleden van juli 2020 dat ik nog eens het zegegebaar kon maken.


Foto's:

Fotocredit: Katty De Grande


Uitslag:


Ma B

#DLN: 13 / #OPG: 0 / TIJD: 44´29" /


1 RONDELEZ BJÖRN 44´29"

2 LAPERE KRIS +0´56"

3 LOGIER CHRISTOPHE +1´38"

4 DE NEVE KRISTOF +2´45"

5 NAESSENS MICHAEL +3´15"

6 DE VOS GERT +3´55"

7 DE SCHOESITTER STEVEN +4´15"

8 FIEVEZ BENOÎT +5´29"

9 SNOECK MARNIK +7´04"

10 VANHONSEBROUCK FRANKY +8´23"

Commenti


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page