Mountainbike van Vlaanderen

Vrijdag 20 augustus tot zondag 22 augustus



Na een jaartje van afwezigheid door de gekende materie was er eind augustus de 4e editie van de Mountainbike van Vlaanderen. Na 2 jaar Oudenaarde, 1 jaar Hotondberg werd er dit jaar afgezakt naar de top van de Knokteberg.

In wel een gezellige omgeving wat weg had van een festivalterrein werd het wedstrijddorp neergeplant in een weide omringd door bos. Jammer genoeg had de zomer van '21 zijn stempel gedrukt op de ondergrond en was deze al behoorlijk verzadigd om het plaatje volledig te maken met de renners gelegenheidszigeuners. Het was zo goed als onmogelijk om je niet vast te rijden in de wei.


Wij probeerden wel even met de caravan maar het werd een vlugge passage op de wei en konden we gelukkig nog plaats nemen op de camping Panorama aan de andere kant van de Kluisberg.


Door de rompslomp werd vrijdag wat hectischer of voorzien en was er geen tijd meer om na de reis van Lanaken (net een weekje vakantie achter de rug) en het inschrijving en camping plaats verhaal nog wat op adem te komen.

Zo werd het opeens toch nog vlugger tijd om naar de start van de proloog te gaan aan de Hotond Molen.


Proloog is misschien niet het juiste woord want er stonden toch 50 km op het programma met 3 gechronometreerde stukken onderweg.

Na afloop werd ik 54e (niet in de beoogde top 50 om in box 1 te starten) maar wat later werd ik zelfs pas 72e na het schrappen van de langste en technishe chrono op de Kluisberg wegens teveel renners die een hoekje hadden afgestoken.


Op zaterdag trok ik dan iets vroeger naar de start om toch vooraan in box 2 te kunnen starten. De start was boven op de Kluis aan de 'Kluizbar' en van hieruit was er een startlus tot aan de finish aan de andere kant van het Kluisbos. 2 lussen van zo'n 54 km moesten we vandaag afrijden met in totaal zo'n 2400 hm.

Ik kon me gemakkelijk nestelen in een groepje dat ergens voor een plaats 30 à 40 reed en tot aan het Muziekbos was het eigenlijk wel snel rijden. Pas vanaf daar werden overal groepjes verbrokkeld en was het eigenlijk zoeken om toch maar niet allen te vallen. Dit lukte nog behoorlijk en na een lange dag met onderweg nog eens kramp in benen en armen werd ik 33e en 7e master.


Op zondag trokken ze dan de hemelsluizen open en wist je dat het ondanks de mindere km's toch terug een lage dag zou worden. 3 rondjes van 18 km op en rond de Kluisberg. Banden en bandenspanning waren vandaag relatief belangrijk en na een halve ronde stopte ik zelfs om nog wat extra te lossen. Toch waren er diverse passages dat we onmogelijk konden rijden en moest er zelfs een stukje uit het parcours gehaald worden wegens te gevaarlijk.

Veel renners gaven er ook na een ronde of 2 ronden de brui aan maar je was toch al nat en vuil na enkele km's en koud was het niet dus reden we maar door tot de finish. (Alles voor een finisher t-shirt)

Zo werd ik vandaag zelfs 23e en 6e master.


In de eindstand werd ik 22e en 5e master. Het werd geen topprestatie na 3 dagen maar het moreel was toch beter na dag 3 of dat dit er was na dag 1.



Foto's

Fotocredit PhotoCosyn.com / Romina Teirlinck / Mountainbikevanvlaanderen.be


Foto 1+2 : dag 1

Foto 3 tot 6: dag 2

Foto 7 tot 9: dag 3




Uitslagen:


Algemeen


1. Niels Derveaux 00:09:34 (3) 04:46:59 (1) 02:57:45 (1) 07:54:18 --

2. Joris Massaer 00:09:37 (5) 04:49:51 (2) 03:01:00 (3) 08:00:28 +00:06:10

3. Thom Bonder 00:09:34 (4) 04:49:56 (3) 03:09:57 (6) 08:09:27 +00:15:09


22. Bjorn Rondelez 00:11:26 (72) 05:25:42 (33) 03:35:53 (26) 09:13:01 +01:18:43


Masters


1. Roan Windmolders 00:10:15 (1) 05:09:18 (2) 03:16:08 (1) 08:35:42 --

2. Arne Broekmans 00:10:49 (5) 05:10:05 (3) 03:24:20 (2) 08:45:14 +00:09:32

3. Ben VanWijmelbeke 00:10:31 (3) 05:17:42 (5) 03:32:00 (4) 09:00:13 +00:24:31

4. Jurgen Vanden Bon 00:17:20 (53) 05:23:45 (6) 03:28:38 (3) 09:09:43 +00:34:01

5. Bjorn Rondelez 00:11:26 (12) 05:25:42 (7) 03:35:53 (5) 09:13:01 +00:37:19

6. Jan Pollet 00:11:13 (9) 05:36:37 (10) 03:41:44 (6) 09:29:34 +00:53:52

7. Glen Huysmans 00:11:00 (7) 05:39:47 (11) 03:44:50 (7) 09:35:37 +00:59:55

8. Ivan Scevenels 00:11:12 (8) 05:33:18 (9) 03:53:07 (13) 09:37:37 +01:01:55

9. Leander Hamelink 00:12:03 (16) 05:40:41 (12) 03:51:53 (12) 09:44:36 +01:08:54

10. Tom Berrevoets 00:11:23(10) 05:47:20(13) 04:04:20(17) 10:03:03+01:27:21

Uitgelichte berichten
Recente berichten