top of page

Oefencross te Herentals - zondag 13 september

Op zondag 13 september werd het seizoen 2020-2021 op gang gefloten in Herentals. Dit onder de noemer van oefencross maar veel oefenen was er niet aan, er werd direct hard gestreden in alle categorieën.


Nieuw voor dit seizoen is dat bij ons de leeftijden 5 jaar opschuiven, dus ben ik terug de jongste van de hoop en dat de masters A ook in onze wedstrijd starten, met de bedoeling dat zij een half minuutje voor ons starten.


Het parcours in Herentals was een snel rondje met wat korte heuveltjes, veel single tracks en een zandbak wat het toch wel pittig maakte. Alleen hadden de officials van dienst zich vergist en hadden ze vergeten tijd tussen te laten tussen masters A, B, C en D's zodat we allemaal samen moesten starten.


Ik had dan nog eens het geluk om als laatste van de masters B te starten zodat ik in het geharrewar nooit zag wie er bij ons op kop zat en had ik ook geen zicht in een hoeveelste positie ik reed.


Blijkbaar kon ik toch tijdens de cross opschuiven om net voor de laatste ronde in positie 3 terecht te komen en had ik zelfs zicht op plaats 2. Jammer genoeg raakte ik een steen die onder het zand zat en loste mijn tube pas na de materiaalpost. Zo moest ik het grootste stuk van de omloop en ook het snelste (post lag niet mooi in het midden) op een lekke achtertube rijden. Zo zakte ik terug naar plaats 5 maar kon nog één plaatsje opschuiven naar plaats 4.


Jammer van de lekke tube en de chaos in de start maar het gevoel was goed en hopelijk worden er door de Covid niet nog meer crossen afgelast zodat we toch nog iets van een seizoen hebben komende winter.


Foto's (credit Romina Teirlinck)Uitslag:


1 SLEECKX DANNY 47´47"

2 JANSSENS SIMON

3 NERINCKX STEFAN

4 RONDELEZ BJÖRN

5 HAUTERAT GEORGES

6 MATIJEVIC MARIO

7 DE CNODDER GERT

8 VANHONSEBROUCK FRANKY

9 DE SCHOESITTER STEVEN

10 MELLAERTS BERTYorumlar


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page