top of page

We zijn terug van start - 20 juni

Op zondag 20 juni werd het Vlaamse mountainbike seizoen terug op gang geschoten met de Flanders Series wedstrijd te Oostende.

Deze wedstrijd werd door onze club geörganiseerd en raar maar waar had ik hierdoor niet direct de beste voorbereiding deze week.

Ik wist wel elk putje liggen door het uitzetten van het parcours maar raakte pas zaterdagavond voor het eerst zelf met de fiets op het parcours.


Op maandag en dinsdag dus werd het parcours opgebouwd en in de rest van de week was er werk voor de afwerking. Bij de opbouw werden zo'n 300 paaltjes gezet en zo'n 300 nadars en ongeveer 4 km signalisatielint.

Daarbij kwam nog eens dat we op vrijdag een wandeltocht hadden en op zaterdag een "Dikke Banden Race" voor niet aangesloten jeugdrennertjes. Ondertussen had ik op donderdag ook mijn 1e vaccin en voelde ik tegen de vrijdagavond toch een vorm van vermoeidheid.


Op zondag stond Léon aan de start van de 2e wedstrijd van de dag bij de 10 en 11 jarigen. Hij werd 5e bij de 10 jarigen. Dit was zijn eerste wedstrijd sinds begin oktober 2020.


In de namiddag kon ik dan zelf deelnemen in de wedstrijd van de masters. Door de ganse tjool week was het gevoel alles behalve in de benen en gelukkig startte Gerrit Delfosse niet al te snel. Maar op het einde van de eerste ronde moest ik hem toch laten gaan bij het inhalen van de categorie die voor ons gestart was.

Ik kon wel tempo rijden maar versnellingen plaatsen lukte helemaal niet.

Zelfs het tempo rijden werd er niet beter op tijdens de wedstrijd. Mede door wat problemen met de fiets. Door een val halfweg met als gevolg een scheef stuur en een afgelopen ketting verloor ik wat tijd en een ronde later viel mijn ketting terug af bij een drop waardoor mijn derailleur in het wiel draaide. Dit kon ik nog enigzins oplossen maar de rest van de wedstrijd was het opletten geblazen bij het schakelen.


Raar maar waar werd ik zo toch nog 2e en tevens ook provinciaal kampioen van West-Vlaanderen.


Nu bekomen van deze hectische week en eind juli hopelijk in optimale omstandigheden beginnen aan de rest van het mountainbike seizoen direct gevolgd door het cross seizoen.


Foto's:Uitslagen:


Léon:


1 ABS LOÏC 21´15"

2 DE CLOEDT RAF "+2´10"

3 JANSSENS VIC "+2´20"

4 VANHAVERBEKE TUUR "+2´20"

5 RONDELEZ LÉON "+3´20"

6 GOFFA LARS "+4´17"

7 VANSWEEVELT YLKE "+4´45"

8 ROSSELLE IDSE "+4´25"

9 DEMAN MARTHIJN "+5´30"

10 SCHOOFS JINTE "+6´00"


Björn


1 DELFOSSE GERRIT 1H06´34"

2 RONDELEZ BJÖRN "+4´00"

3 DE SMET ANDY "+5´20"

4 SCEVENELS IVAN "+5´20"

5 DONNE MARK "+5´20"

6 MALFLIET KOEN "+5´20"

7 DECLERCQ WOUTER "+5´20"

8 LAMBRECHTS JURGEN "+8´00"

9 PATRIARCHE GILLES "+8´05"

10 TAS PATRICK "+8´35"

Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page