November 11, 2019

Voor het eerst konden we als master een Vlaams Kampioenschap rijden. En deze ging nog door in eigen streek wat voor een extra motivatie zorgde. Alleen jammer dat het parcours te Lichtervelde me in het verleden nog geen succes bracht. 

Zaterdag was ik het parcours nog ga...

November 3, 2019

Na een verplaatsing naar Amay, gekoppelde training de dag nadien in de Hoge Venen en een training in Boulogne was er reeds een groot deel van het herfstverlof gepasseerd.

Normaal was het de bedoeling om op 1 november terug naar de Ardennen te trekken maar met het voorsp...

October 27, 2019

Aangezien er amper wedstrijden zijn in eigen gouw besloot ik om naar het verre Amay te rijden en de dag na de wedstrijd nog een training in de Ardennen eraan te koppelen.

220 km gaf de GPS aan om een 40-tal minuten te koersen. Kwestie dat we het graag doen.

Gelukkig was...

October 24, 2019

Na een jaartje afwezigheid was er terug een militair kampioenschap mountainbiken. Dit jaar was het parcours gemaakt in Hechtel op een zanderige ondergrond met enkele korte klimmetjes en vooral wat draaien en keren. 

Met zo'n 80 deelnemers vertrokken we bij de masters (4...

October 22, 2019

Afgelopen week reed ik 2 crossen. Het begon met de 2e manche van de Vlaamse Cyclocross Cup te Zingem waar ik niet direct mijn beste dag had en nooit in het stuk voorkwam en eigenlijk elke ronde tijd verloor op de leiders. 

Ik werd nog wel 3e maar het was zeker niet goed...

October 11, 2019

Dit weekend kon ik kiezen tussen de cross in Kasterlee of de strandrace in Wissant. Na het bekijken van de km's bleek Wissant de dichtstbijzijnde oplossing en besloot ik dan maar om naar de kust te trekken voor de 1e editie van deze strandrace.

In de regen vertrokken na...

September 29, 2019

In het WK weekend was het in België niet mogelijk om bij de masters een cross te rijden dus was het ofwel geen competitie ofwel de verplaatsing maken naar het buitenland. 

Gelukkig ligt West-Vlaanderen niet zo ver van Frankrijk en een km of 50 over Rijsel was er cross i...

September 21, 2019

In Knesselare ging er een nieuwe editie van de Vlaamse Cyclo Cross Cup van start. In een ver verleden stonden er 22 wedstrijden op de kalender, dit jaar blijven er nog slechts 8 over.


Al van de beginjaren is Knesselare de opener en er stond toch wat volk aan de start o...

September 19, 2019

Tweede weekend van september, tweede veldrit van het seizoen voor me. Deze maal trok ik naar het verre Wiekevorst om nog wat wedstrijdritme op te doen en ook om wat puntjes te verzamelen voor de startorde.

In al de jaren dat ik cross is het nog maar de tweede keer dat i...

September 9, 2019

Als de zomer op zijn einde loopt komt het veldritseizoen eraan en dit jaar begon het Belgische seizoen op zaterdag 7 september in het Brabantse Steenhuffel.

Het had een klein beetje geregend in de nacht van vrijdag op zaterdag maar zeker niet genoeg om parcoursen te ver...

Please reload

Uitgelichte berichten

Vlaams Kampioenschap Cyclo Cross -Lichtervelde

November 11, 2019

1/10
Please reload

Recente berichten

November 3, 2019

October 27, 2019