top of page

Farmrace - Hoogstade

De Farmrace is een mtb-wedstrijd in Hoogstade nabij Veurne. Deze gaat al bijna 30 jaar door en ikzelf stond zaterdag voor de 5e keer aan de start. Normaal waren de plannen om in Jabbeke de toertocht te rijden 's morgens in functie van het cross seizoen maar de weergoden beslisten er anders over.

Ik verwachte wat modder in Hoogstade maar neen, droog was het niet maar de fiets was eigenlijk amper vuil. Wel was het zwaar zuigende grond zodat je constant het gevoel had dat er iemand aan je zadel hing.

Ik kwam naar hier zonder grote ambitie maar wou toch wel in de top 5 rijden, zeker als je hier al 4 keer kon winnen. En al van bij de start was het gevoel goed en kon ik na een halve ronde alleen wegrijden. Niet dat dit de bedoeling was maar eenmaal weg is weg. Ik kon al snel mijn voorsprong tot een klein minuutje vergroten en op die manier reed ik de stukken die me goed lagen goed door en had ik de tijd op de minder zware stukken om wat te herstellen.

Toch werd het een zware wedstrijd die over 8 ronden ging en toch een dikke 4 km per ronde bedroeg. Zo won ik mijn 5e Farmrace in iets meer dan anderhalf uur.

Fotocredit Kristel Van Gilst

Uitslag:

1 Bjorn Rondelez

2 Frederik Decaesteker

3 Joachim Roelens

4 Wouter Declercq

5 Tim Vandekerkhove

6 Sam Willems

7 Bjorn Christiaan

8 Jellerich Vermeulen

9 Francky Verschueren

10 Jeroen Santens

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page