top of page

Knesselare - Vlaamse Cyclocross Cup

September is de startmaand van het veldritseizoen en ik begon in Knesselare aan mijn 26e veldritseizoen. Gans de week was het prutsen aan de fietsen die naar bijna jaarlijkse gewoonte niet klaar waren (onderdelen die niet op tijd bij me raakten) zodat de 100% focus er niet was. (dit is niet altijd slecht)

Voor het 3e seizoen start ik bij de masters B (40+) en met 24 stonden we aan de start. Ik had het geluk om achteraan te mogen starten en in Knesselare is het niet altijd eenvoudig om in te halen. Toch kon ik naar een top 10 rijden na enkele bochten maar dan zat ik wat vast in een groepje en hield mijn adem me ook wat tegen. In de 2e ronde wou ik opschuiven maar er kwam opeens geen beweging meer in mijn derailleur. Blijkbaar was mijn kabel losgekomen en moest ik een groot stuk van de ronde blijven rijden op de 11. En met het draaien en keren en de korte heuveltjes was dit geen evidentie.

Na mijn fietswissel kon ik snel naar een 3e plaats rijden maar de voorsprong van Bassez was ondertussen al 40' geworden.

Ik probeerde nog dichter te komen maar verder dan 20' kwam ik niet. Ondertussen haalde in nog Andy DeSmet in zodat ik 2e werd.

De officials hadden zich ook wat misrekend in tijd zodat we slechts 36' reden. Toch wel wat kort.

Uitslag:

1 BASSEZ Patrick 36´30"

2 RONDELEZ Bjorn "+0´20"

3 DE SMET Andy "+0´40"

4 BOGAERT Nico "+1´06"

5 VERHOOGHE Kris "+1´10"

6 DE BOCK Benny "z.t.

7 DEWITTE Wim "+1´44"

8 DECLERCQ Wouter "+1´55"

9 TYTGAT Joeri "+2´10"

10 DE NEVE Kristof "+2´12"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page