top of page

Zingem - Ardooie

Geen weer om te crossen zou je denken maar het cross seizoen is nu toch al bijna 2 maand bezig en veel modder hebben we nog niet gezien. De voorbije 2 crossen waren terug snel en bijna droog. (door het vroegere startuur is de ondergrond nooit 100% droog)

In Zingem was het een rondje waar je moeilijk kon inhalen of een achterstand inhalen. Al in de eerste ronde viel er een kloof tussen Lapere en Paeshuyse en daarachter Bassez met De Smet. Ikzelf volgde nog een paar meter verder met Declercq.

Ik kon nog De Smet en Declercq inhalen maar dichter bij de leiders of Bassez kwam ik niet. Dus een 4e plaats was mijn deel.

Een paar dagen later was er de jaarlijkse Kermis cross te Ardooie. Het parcours had lichte aanpassingen ondergaan en was minder technisch geworden en door de droogte nog sneller. We haalden net geen 28 km/u gemiddeld. Na 2 ronden hadden we een kopgroep van 6 man met Lapere, Paeshuyse, Bassez, De Smet en mezelf. Patrick ging er van tussen met een afgelopen tube en zelf moest ik in de 3e ronde ook lossen samen met Andy. We bleven op een 10-tal seconden hangen van de top 3 maar dichter kwamen we niet.

In de laatste ronde kon ik Andy ook afschudden en was ik opweg naar terug een 4e plaats maar bij het opdraaien van de laatste rechte lijn lagen Paeshuyse en Lapere op de grond. Ze waren in de spurt ten val gekomen en zo werd ik nog onverwachts 2e.

Uitslagen:

  • Zingem

1 LAPERE Kris 41´35"

2 PAESHUYSE Jef "+0´21"

3 BASSEZ Patrick "+0´24"

4 RONDELEZ Bjorn "+0´52"

5 BAJOREK Michel "+1´02"

6 NERINCKX Stefan "+1´27"

7 VAN STAEYEN Benny "+1´32"

8 VERHOOGHE Kris "+1´36"

9 DECLERCQ Wouter "+1´45"

10 DE SMET Andy "+3´09"

  • Ardooie

1 RAATS Edwin (Ned.) 37´25"

2 RONDELEZ Bjorn "+0´10"

3 PAESHUYSE Jef "+0´21"

4 DE SMET Andy "+0´26"

5 BASSEZ Patrick "+0´35"

6 VERHOOGHE Kris "+1´00"

7 BOGAERT Nico "z.t.

8 LAPERE Kris "+1´07"

9 DECLERCQ Wouter "+1´18"

10 VETS Jelle "+1´40"

Foto's Kathy De Grande en Romina Teirlinck

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page