top of page

Einde seizoens cross te Lebbeke

Na een lange winter, die nu pas winterse vormen aanneemt met de vrieskoude was er zaterdag de laatste wedstrijd dat we als master konden rijden. Dit als afwachting van de profs te Lebbeke. Een profwaardig parcours maar eigenlijk is Lebbeke een weide omloop dat in gewone omstandigheden zwaar kan uitvallen maar door de vrieskoude was het een snel parcours.

Op de omloop balkjes, 2 bruggen en een maisveld met enkele bultjes. Voor een laatste wedstrijd stonden we nog met een mooi deelnemersveld aan de start en ik kon als 4e in het veld komen en na één ronde was er een kopgroep van 5 man. In de tweede ronde schoof ik op naar een 2e plaats maar de wind zorgde ervoor dat we toch met 4 samenbleven.

In de 3e ronde kwam ik na de balken toch op kop om zo als eerste het maisveld te beginnen. Daar probeerde ik de bochtjes en bultjes wat sneller te nemen en kon hier een paar seconden voorsprong nemen. Dit was dan ook het sein om vol door te gaan en bij de finishdoortocht had ik 7 seconden.

De laatste 2 ronden was het vooral de voorsprong nog proberen wat uit te bouwen (dit lukte tot 28 seconden) en recht te blijven want hier en daar ontdooide de bovenlaag en werd het toch glibberig.

Zo kon ik dit seizoen afsluiten met 8 overwinningen in de cross.

De cijfers van het seizoen 2017-2018:

  • 19 wedstrijden

  • 1e: 8 x

  • 2e: 6 x

  • 3e: 2 x

  • + 2e op BK

  • + 1e op PK

Foto's: (Mario De Poortere)

Uitslagen:

1 RONDELEZ Bjorn 36´36"

2 BASSEZ Patrick +0´20"

3 PAESHUYSE Jef +0´43"

4 VAN STAEYEN Benny +1´06"

5 DE SMET Andy +1´42"

6 VERHOOGHE Kris +2´06"

7 MELLAERTS Bert +3´03"

8 LOGIER Christophe +3´32"

9 COLOMBO Isacco +3´32"

10 NAESSENS Michael +4´16"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page