top of page

Vlaamse Cyclocross Cup - Zingem

Het is half oktober en nog maar mijn 4e wedstrijd van deze winter (of is het deze nazomer). Tevens ook de 3e manche van de Vlaamse Cyclocross cup met gastplaats Zingem. De voorbije jaren was Zingem niet mijn beste wedstrijd om er een goed resultaat neer te zetten en ook dit jaar verwachte ik eigenlijk niet zoveel van deze dag. Zeker met het gevoel van de voorbije wedstrijden dat alles behalve oké was en deze week had ik ook een relatief drukke trainingsweek achter de rug.

Maar het was mooi weer, het parcours was iets technischer geworden dus kon ik maar het beste er van maken en me amuseren.

Aan de start was er geen Patrick Bassez en de voorbije wedstrijden was ik telkens 2e achter hem dus eigenlijk bood dit wel perspectieven om misschien toch mee te doen voor de zege. Andy Desmet had de beste start en ik kon in 2e positie de eerste ronde afwerken. In de 2e ronde wou ik toch al eens proberen wat te forceren want we zaten toch met een man of 4 bij elkaar en dit kan soms drummen zijn en dat wou ik vermijden. En net voor de heuveltjes ging ik op kop en kon ik direct een kloofje slaan. 8 seconden, 13 seconden tot maximum 25 seconden.

Toch verloor ik op het einde van de wedstrijd nog wat tijd wat niet de bedoeling was maar de lange training van zaterdag zat nog in de benen. Maar het belangrijkste was toch de eerste zege van deze winter en de 150e in mijn fietsloopbaan.

En ik hield er nog een mooi souvenir aan over van mijn coureurtjes.

Foto’s: (fotocredit Romina Teirlinck)

Uitslag:

1 RONDELEZ Bjorn 43´04"

2 DE SMET Andy +0´23"

3 NERINCKX Stefan +1´27"

4 BAJOREK Michel +1´30"

5 DE VOS Gert +2´07"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page