top of page

Veldrijden - Stockay

In West- en Oost-Vlaanderen stonden er geen wedstrijden op de kalender dus trok ik naar het Waalse Stockay (Saint Georges sur Meuse) waar er de eerste cross van de Challenge Henri Bensberg werd verreden.

Ik was al op vrijdag naar de Ardennen vertrokken met een kort verblijfje in Stavelot. Zo kon ik op zaterdag een ritje langs Francorchamps en Malmedy doen en nog eens de afdaling offroad van Ferme Libert doen met de crossfiets en in de namiddag een bezoekje aan Plopsacoo zonder wachttijden. Op zondag was het dan al terug inpakken om in Saint Georges de cross mee te pikken. Een keer niet in de voormiddag maar nog eens een wedstrijd in de namiddag.

Normaal was de start om 14u30 voorzien maar met wat vertraging konden we toch om 14u40 vertrekken. Op een omloop van 2.1 km zou het wel een drukke middag worden met een wedstrijd met 3 categoriën samen. Voor ons vertrokken de amateurs en masters die met zo'n 35 waren, wij een minuut later bij de masters B met 25 en nog eens een minuut na ons de masters C die ook met ongeveer 25 waren.

In de start kwam ik als 3e in het veld en bij de eerste afdaling kon ik naar de 1e plaats rijden. (lang leve de schijfremmen) en enkel Michel Bajorek kon enigzins de schade beperken door op een kleine 10-seconden te blijven. Toch was het niet altijd gemakkelijk want al in de eerste ronde moesten we renners inhalen van de groep voor ons en zo werden we wel geremd op plaatsen dat je anders kon doorrijden. In de 2e ronde zag ik Michel lopen met materiaalpech en zo had ik direct een grote voorsprong op de rest.

Toch bleef ik alles geven om zoveel mogelijk amateurs en masters A op te rapen. Dit lukte enigzins ondanks een super snel parcours. Zo behaalde ik mijn 3e overwinning van deze winter en had ik een 4e tijd algemeen tussen het jong geweld.

Foto's:

Uitslagen:

1 40:59.43 7 446 RONDELEZ Bjorn M BEL BEACHBIKERS MASTER B

2 43:03.28 7 450 NAESSENS Michael M BEL ENTENTE CYCLISTE DE WALLONIE MASTER B

3 43:26.32 7 437 FIEVEZ Benoît M BEL ENTENTE CYCLISTE DE WALLONIE MASTER B

4 44:14.65 7 442 BAJOREK Michel M BEL ENTENTE CYCLISTE DE WALLONIE MASTER B

5 44:52.71 7 404 PIRET Steve M BEL // MASTER B

6 45:11.43 7 407 VANHONSEBROUCK Franky M BEL BIKE ADVICE - ITAF CT MASTER B

7 45:38.06 7 447 BAJOT Steve M BEL NL MASTER B

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page