top of page

Crossen te Tielt en Brakel

De afgelopen 2 weekends was er telkens een cross voor de Vlaamse Cyclocross Cup. Op zondag 4 november was er de nieuwe wedstrijd in Tielt wat ook meetelde voor het Provinciaal Kampioenschap en afgelopen zaterdag waren we te gast in Brakel.

In Tielt was er een mooie overzichtelijke omloop gebouwd met enkele kuitenbijters en enkele afdalingen. Eigenlijk niks super moeilijk maar toch half weg in de eerste ronde kwam ik nogal onzacht in aanraking met de bodem toen ik in 2e positie reed.

Toen ik terug op mijn fiets kroop om verder te doen was ik nogal versuft en reed ik al allerlaatste. Dus tussen de val en het vertrekken zat er meer dan een minuut. Blijkbaar moet ik toch even K.O. geweest zijn maar gelukkig was het geen bokswedstrijd en kon ik mijn weg gewoon verder zetten. Alleen was het misschien toch niet zo gewoon want ik was behoorlijk duizelig en moest een 2-tal rondjes bekomen.

Het was pas in de laatste anderhalve ronde dat ik terug wat tot positieven raakte en zo werd ik raar maar waar nog 6e.

Maar de gevolgen van de val hielden me toch een kleine week van de fiets zodat ik naar Brakel trok met stramme spieren van niet te bewegen.

Al in de start voelde het niet goed en reed ik pas in 9e positie. En opschuiven lukte niet. Zo zag ik de groep in stukken scheuren en moest ik gewoon op mijn plaats blijven zitten.

Gelukkig begon het gaandeweg minder slecht te gaan en kon ik in de laatste ronde nog naar plaats 4 rijden. Niet goed maar zo redde ik toch nog wat de meubelen.

Nu wordt het toch een weekje zonder competitie en het BK in Lille is pas mijn volgende wedstrijd.

Foto's: (Fotocredit Mario De Poortere)

Uitslag:

Tielt:

1 LAPERE Kris 41´29"

2 DE SMET Andy +0´47"

3 BASSEZ Patrick +1´02"

4 DOYLE Crispin +2´35"

5 DECLERCQ Wouter +2´49"

6 RONDELEZ Bjorn +3´20"

7 DE VOS Gert +3´31"

Brakel:

1 BASSEZ Patrick 40´25"

2 DE SMET Andy +0´17"

3 NERINCKX Stefan +0´28"

4 RONDELEZ Bjorn +0´35"

5 DECLERCQ Wouter +0´49"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page