top of page

De eerste 2019-wedstrijden. (Vilvoorde en Bonheiden)

Afgelopen weekend trok ik naar het midden van het land voor de crossen te Vilvoorde op zaterdag en op zondag te Bonheiden.

In Vilvoorde in de schaduw van het viaduct vond ik een cross terug dat me wel lag. In een ver verleden reed ik er al eens een Flanders Cup wedstrijd mountainbike. Een parcours in het park van de 3 fonteinen met de nodige hoogtemeters maar toch een snel rondje, een ideale combinatie.

Zoals de laatste weken al het geval was een eerder klein pelotonnetje aan de start maar met toch enkele sterke renners zodat het wel eens een spannende wedstrijd kon worden.

De eerste ronde was het wat de kat uit de boom kijken maar na de eerste doortocht aan de streep probeerde ik in het klimmetje verschil te maken. Ik kreeg echter geen vrijgeleide en gaandeweg in de wedstrijd probeerde ik enkele keren ofwel in een klimmetje ofwel in een afdaling het verschil te maken. Maar meer dan enkele tientallen meters kreeg ik niet voor mekaar totdat Stefan Neirinkcx toch een kloof kon slaan door een stuurfoutje van Jef Paeshuizen. Zo moest ik een halve ronde achtervolgen maar waren we wel met 2 weg om de laatste 2 rondes in te gaan.

Ik bleef op kop rijden en kon Stefan niet meer eraf rijden en zo had ik nog één kans in de laatste afdaling omdat hier wel de schijfremmen enkele meters verschil maakten. En dit deden ze ook en zo haalde ik de 6e van deze winter binnen en ook de eerste van 2019. Maar ik denk wel dat het mijn moeilijkste overwinning was van deze winter.

De dag nadien en na een middagje en nachtje Mechelen stond de wedstrijd van Bonheiden op de agenda. Fris voelden de benen zeker niet aan. Daarvoor had ik te diep moeten gaan op zaterdag en in de start liet ik me nog eens volledig wegdrummen zodat ik pas in 9e positie zat na een halve ronde. En deze plaats behield ik zelfs tot half koers. Niet goed dus. Ondertussen was Danny Sleeckx al weggereden met Stefan Neirinckx zodat de eerste 2 plaatsen al onbereikbaar waren.

Toch reed te rest niet ver voor en gaandeweg kon ik enkele plaatjes opschuiven en kreeg ik het draaien en keren in het bos meer onder de knie en raakte ik nog op een 3e plaats.

Dus een geslaagd weekend met een overwinning en podiumplaats.

Foto's:

Uitslagen:

Vilvoorde:

1 RONDELEZ BJÖRN 36´57"

2 NERINCKX STEFAN +0´05"

3 KUSCHLA SVEN +0´25"

4 PAESHUYSE JEF +0´56"

5 SLEECKX DANNY +1´16"

6 MELLAERTS BERT +1´46"

7 VETS JELLE +2´05"

8 BAJOREK MICHEL +2´39"

9 DE VOS GERT +4´46"

Bonheiden

1 SLEECKX DANNY 38´46"

2 NERINCKX STEFAN +0´10"

3 RONDELEZ BJÖRN +0´32"

4 PAESHUYSE JEF +0´53"

5 MELLAERTS BERT +0´58"

6 KUSCHLA SVEN +1´09"

7 BAJOREK MICHEL +1´32"

8 VETS JELLE +1´50"

9 MICHIELS KARSTEN +1´53"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page