top of page

Strandrace Zeebrugge

In Zeebrugge stond er een nieuwe strandrace op de agenda dat veel gelijkenissen had met de vroegere strandrace in Blankenberge. Maar aangezien er geen cross was dit weekend en het nog maar mijn 2e strandrace van deze winter was toch met enige zin afgezakt naar de Oostkust.

Een kleine 400 man en vrouw stonden er aan de start nabij de strekdam van Zeebrugge en tot in Blankenberge was het windop. Dit bracht de nodige geharrewar mee maar toch kon ik me goed vooraan handhaven en op een 2-tal golfbrekers van het keerpunt kon ik enige voorsprong nemen. Dus dacht ik bij mezelf om door te gaan. Misschien haalde ik het keerpunt nog voor de grote groep en zat ik op mijn gemak. Maar de meute kwam juist voor het keerpunt bij me en was het reppen om vooraan te blijven. Toch rond de 10e plaats gedraaid maar door even over mijn toeren te gaan raakte ik niet mee in de windaf. Mijn topsnelheid was 53 maar het ging nog vlugger.

En net voorbij de Pier in Blankenberge reden we de duinen in zodat iedereen op een lijn zat en bij de trap waar de organisatie toch een mooie afdaling had gemaakt stonden we stil. Even een halve minuut file maar daardoor verlies je wel de voeling met de kopgroep. Jammer maar maar misschien toch deze passage overslaan in de start als organisatie. Zeker als je in de toekomst opeens meer deelnemers hebt.

Van de speciale afdaling was het nog een km'tje naar de finish om daar de resterende 3 ronden te rijden.

Zo raakte ik in een groepje dat streed voor een top 20 plaats en konden we onderweg nog enkele renners oppikken maar de ruime kopgroep van 19 man was toch weg.

Na de startronde zijn eigenlijk de belangrijkste gebeurtenissen gepasseerd in een strandrace en het was gewoon meer en meer vechten tegen de weersomstandigheden met een opkomende storm en regen die het nog een zware wedstrijd maakten.

In het ingaan van de laatste ronde verloren we nog met 2 man de voeling van de groep die uiteen gespat was en met vereende krachten raakten we nog terug maar dit was ook het einde van mijn krachten. De windaf moest ik er terug af en reed zo solo binnen als 24e.

Toch een veel beter gevoel of bij mijn eerste strandrace in Bredene maar met misschien Middelkerke nog op het programma blijft het een vrij rustig strand seizoen.

Foto's: (Fotocredit Danny Landschoot)

Uitslag:

1 Pieter Ghyllebert

2 Davy Commeyne

3 Vito Braet

4 Joris Massaer

5 Briek Beuselinck

6 Cedric Defreyne

7 Bas Nieuwkoop

8 Samuel Leroux

9 Ruben Cumps

10 Thomas Chamon

20 Maxim Gossieres

21 Pim De Waard

22 Enzo Sabbe

23 Benjamin Verhenne

24 Björn Rondelez

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page