top of page

Flanders Series te Lovendegem + Provinciaal Kampioenschap

Na de korte wedstrijdperiode in juli ben ik nu in de laatste wedstrijden gekomen voor het veldritseizoen. Met de Flanders cup wedstrijd in Lovendegem en volgende week de mountainbike van Vlaanderen zijn dit mijn laatste voorbereidingswedstrijden.

In Lovendegem was het ook Provinciaal Kampioenschap van West- en Oost-Vlaanderen zodat het nog een extra cachet gaf aan onze wedstrijd.

Op zaterdag was ik al aanwezig omdat Léon meedeed met de dikke banden race van de 7 en 8 jarigen. Na een collectieve verkenning mocht hij in de namiddag zelf racen op een aangepaste omloop maar toch bleef het pittig voor de jonge gastjes. Hij werd 4e en had de pech dat er een ouder kindje meedeed die de start van zijn reeks gemist had en zo voor hem eindigde. Maar de zak met een drankje en snoepjes maakte veel goed.

Na de wedstrijd verkende ik nog eens met Xavier de omloop en de constatatie was dat het toch zwaarder was of eerst gedacht en dat inhalen wel moeilijk kon worden.

Na een regennacht was het wat nadenken over het materiaal. Modderbandje of niet maar met een zandomloop is meer profiel ook niet altijd de goede oplossing. Wel toppen in de schoenen monteren want de categorie voor ons moest stukken van het parcours lopen.

Bij de start mochten we vooraan staan als West- of Oost-Vlaming wegens kampioenschap en dit maakte het toch wat gemakkelijker om te beginnen. Als 4e kon ik beginnen en na een halve ronde zat ik toch al 3e na een oponthoud door een val waar ik de andere lijn koos (onderweg konden we af en toe kiezen tussen een A en B lijn). Kurt Tempst kon zo wel al in de eerste ronde wegrijden en hij is al het ganse seizoen de beste zodat we hem niet meer terugzagen. Gerrit Delfosse passeerde me ook nog maar ik kon ook nog een plaatsje opschuiven zodat de posities na een goede ronde al vastlagen. Nu was het gewoon geen fouten maken en proberen de wedstrijd vol te maken want het was pittig. Gelukkig droogde de omloop snel en konden we op een relatief droge omloop rijden dat met de ronde droger en droger werd.

Zo haalde sinds februari nog eens het podium met een 3e plaats algemeen en werd ik West-Vlaams kampioen.

Foto's:

Uitslag:

deelnemers: 16 / Opgevers: 0 / Tijd: 1:07:22

1 TEMPST Kurt 1H07´22"

2 DELFOSSE Gerrit +2´51"

3 RONDELEZ Bjorn +5´59"

4 GEERTS Ronny +13´17"

5 VAN VLASSELAER Jurgen +13´35"

6 VERMEEREN Xavier 1 r

7 VANHAVERBEKE Kurt 1 r

8 DE VRIES Ronny 1 r

9 DERVEAUX Claude 1 r

10 MEERT Mario 1 r

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page