top of page

Houffalize - Belgisch Kampioenschap XC

Dit jaar werd het BK cross country in het mekka van de Belgische mountainbike sport verreden. Met name in Houffalize. Op de flanken aan de brandweerkazerne waar in het verleden diverse duels werden uitgevochten op internationaal vlak.

Op zaterdag sloten wij als masters de wedstrijddag af. Op een rondje van 4.5 km en meer dan 200 hm per ronde zou het een pittige wedstrijd worden. In de start stond ik jammer genoeg achteraan wegens het niet doorgeven van chronorace van mijn inschrijving. Zo duurde het even in de eerste ronde voor ik kon beginnen inhalen. En ik kon ook niet te hevig te werk gaan want de wedstrijdconditie was nog niet om over naar huis te schrijven na de blessure.

Toch kon ik ronde per ronde inhalen en met een lange wedstrijd van 1u45 werd ik als 9e afgevlagd. Met een betere startorde ging het resultaat waarschijnlijk niet beter geweest zijn maar zou het tijdsverschil met mijn voorgangers iets minder geweest zijn. De wedstrijd was 24 km lang en telde 1200 hm.

Nu volgt er een tussenpauze om half augustus te herbeginnen met enkele wedstrijden om dan terug het veldritseizoen in te gaan.

Foto's:

Uitslag:

1) Tempst Kurt

2) Henderieckx Kris

3) Thielens Jimmy

4) Delfosse Gerrit

5) Windmolders Roan

6) Broeckmans Arne

7) Wuyts Peter

8) Verstraete Peter

9) Rondelez Björn

10) Donné Mark

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page