top of page

Moerkerke-Damme (VCC)

Een weekje na de mooiste overwinning van de voorbije jaren trok ik naar Moerkerke nabij Damme voor de manche van de Vlaamse Cyclocross cup. En met een nieuw truitje. Een jaar lang genieten van de kleurtjes en hopelijk ook een jaartje goede prestaties kunnen leveren met dit truitje.

Het parcours van Moerkerke lag er vrij snel bij maar toch met enkele bochtjes en heuveltjes om de snelheid eruit te halen. Hierdoor bleven we lang samen met een groepje van 5 man waardoor er toch wat gestreden werd voor posities maar toch probeerde ik niet uit de top 2 te raken.

Op 2 rondjes van het einde raakte ik toch weg samen met Kris Lapere en zou de strijd voor de overwinning tussen ons gaan.

Jammer genoeg had de parcoursbouwer (was een mooi parcours) op het einde enkele vervelende hindernissen gestoken zodat je eigenlijk al vrij vroeg op kop moest zitten om te kunnen winnen.

En aangezien we mekaar waard waren was het een heftige strijd om als eerste door de laatste bocht te raken met enkele schermutselingen als gevolg.

Ik behaalde zo wel mijn eerste overwinning in de driekleur maar het moet niet altijd zo spannend zijn.

Foto's: (fotocredit Romina Teirlinck)

Uitslag:

1 RONDELEZ BJORN 44´41"

2 LAPERE KRIS +0´01"

3 NERINCKX STEFAN +0´01"

4 BASSEZ PATRICK +0´01"

5 KUSCHLA SVEN +0´15"

6 DECLERCQ WOUTER +1´24"

7 BAJOREK MICHEL +1´33"

8 ALEXANDER DANIEL +1´41"

9 NAESSENS MICHAEL +2´13"

10 MELLAERTS BERT +2´31"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page